Οι καθαρίστριες κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού με τον Στουρνάρα

Οι καθαρίστριες και σήμερα συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζοντας τον αγώνα τους. Σε ένδειξη αλληλεγγύης στη συγκέντρωση συμμετείχαν και σχολικοί φύλακες.

Υπενθυμίζεται ότι οι 595 καθαρίστριες βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, η οποία λήγει στις 18 Μαΐου.

Χθες, Τετάρτη, οι καθαρίστριες είχαν συγκεντρωθεί και πάλι έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όταν ενημερώθηκαν ότι αντιπροσωπεία τους θα δεχθεί ο διευθυντής του γραφείου του κ. Στουρνάρα.

Τέσσερις γυναίκες μπήκαν στο κτίριο και περίμεναν για τη συνάντηση, η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς ο συνεργάτης του κ. Στουρνάρα ανέβαλε το ραντεβού για σήμερα Πέμπτη.

Οι καθαρίστριες θεώρησαν την αντιμετώπιση αυτή εμπαιγμό και αρνήθηκαν να αποχωρήσουν. Παρέμειναν στο κτίριο και φώναζαν συνθήματα, έως ότου δέχθηκαν την επίθεση των αστυνομικών.

Αστυνομικές δυνάμεις -πληροφορίες κάνουν λόγο για 35 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.- χτύπησαν τις τέσσερις γυναίκες και τις έβγαλαν έξω από το κτίριο σηκωτές.

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, από τον Ευαγγελισμό όπου μεταφέρθηκε λόγω του τραυματισμού της, μία εξ αυτών λέει: «Εγώ τρόμαξα. Όταν μπήκαν μέσα και τους είδα να φοράνε τα κράνη τους και τις ασπίδες τους, τρόμαξα. Λέω, τώρα εδώ πέρα δεν θα βγούμε ζωντανές από τα χέρια τους. Και ήταν τέτοια η λύσσα τους, όταν μας έπιασαν και μας έβγαζαν έξω που δεν υπολόγισαν τίποτα. Ήταν αφηνιασμένοι! Το πώς μας έβγαλαν δεν θέλει κανείς να το ξέρει. Πραγματικά σαν τσουβάλι. Εμένα με σήκωσαν στον αέρα, ενώ μας χτυπούσαν με τις ασπίδες και μας κλωτσούσαν. Οι κλοτσιές μ” εκείνες τις μπότες που φοράνε είναι πολύ χειρότερες από ότι με τα γκλομπ».

Keywords
Τυχαία Θέματα