Οι Ιταλοί «κόβουν» τα έξοδα για τις γιορτές

Το 25% του συνολικού προϋπολογισμού των νοικοκυριών για τα Χριστούγεννα θα διατεθεί για την αγορά τροφίμων. Μόλις το 12% του στατιστικού δείγματος ανέφερε ότι προτίθεται να περιορίσει τα έξοδα όσον αφορά την αγορά παραδοσιακών εδεσμάτων.

Αντιθέτως το 43% θα μειώσει τα έξοδά του για αγορές ενδυμάτων, το 47% τις εξόδους σε κινηματογράφους, θέατρα και εστιατόρια ενώ αναμένεται να μειωθούν κατά 52% τα έξοδα για ταξίδια, εντός κι εκτός Ιταλίας.

Εξάλλου σύμφωνα με μια έρευνα της Coldiretti και

της εταιρίας δημοσκοπήσεων Ixè, το 66% των Ιταλών δήλωσε ότι προτίθεται να συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για την στήριξη όσων βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Μια ακόμη δημοσκόπηση, της εταιρίας Swg, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εμπορικής ένωσης Confesercenti, προσδιορίζει στα 174 ευρώ την μέση δαπάνη κάθε Ιταλού για τα χριστουγεννιάτικα δώρα.

Όπως γράφει το ΑΜΠΕ, το 57% όσων ερωτήθηκαν σχετικά δήλωσε ότι πρόκειται να ξοδέψει λιγότερα χρήματα από ό,τι πέρυσι, το 31% θα διατηρήσει τα έξοδά του στο ίδιο επίπεδο του 2012, ενώ το 12% –παρά την οικονομική κρίση– είπε ότι σχεδιάζει να αυξήσει το συνολικό ποσό που θα διαθέσει για την αγορά χριστουγεννιάτικων δώρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα