Ένα φοβερό βίντεο

«Οι δυνάμεις του δέκα» είναι ένα εντυπωσιακό και καινοτόμο, για την εποχή του και όχι μόνο, μικρού μήκους ντοκιμαντέρ των Charles και Ray Eames για λογαριασμό της IBM.

Πρόκειται για ένα ταξίδι με άλματα επί δέκα. Όλα ξεκινούν από τη Γη και μια παρέα που κάνει πικ νικ κάπου στις ΗΠΑ. Το βίντεο ξεκινά από αυτούς, σε μια απόσταση 100, δηλαδή 1 μέτρο και

αυξάνει 10 φορές σε κάθε βήμα, δηλαδή πηγαίνοντας στα 10 μέτρα (101) και συνεχίζει μέχρι να φτάσει στο διάστημα και σε αποστάσεις που ξεπερνούν τα 100 έτη φωτός.

Και ενώ ο θεατής αντιλαμβάνεται τη μηδαμινότητα του σε σχέση με το υπόλοιπο σύμπαν αρχίζει η αντίστροφη πορεία με τις δυνάμεις του 10 να μειώνονται έως ότου φτάσουν σε αρνητικό πρόσημο. Επιστροφή στη Γη και στα άδυτα του ανθρώπινου σώματος και στον μικρόκοσμο των κυττάρων και του πυρήνα ενός ατόμου άνθρακα μέσα στο ανθρώπινο DNA.

Το ταξίδι τελειώνει για να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε αναπόσπαστο μέρος ενός σύμπαντος που δεν καταλαβαίνουμε απόλυτα αλλά μπορεί να κατανοηθεί με την καρδιά μας και το θαυμασμό για το μεγαλειώδες είτε αυτό βρίσκεται στο άπειρο του σύμπαντος είτε στο φθαρτό σώμα μας.

Για όσους απόλαυσαν αυτό το ταξίδι μπορούν να το συνεχίσουν επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα The Scale of the Universe 2

Keywords
Τυχαία Θέματα