Οι αντιδράσεις των κομμάτων για το σκάνδαλο στον ΕΟΤ

«Το οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο που ξέσπασε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) με την πλαστή επιταγή των 147 χιλιάδων ευρώ αλλά και όσα επακολούθησαν με τις καταγγελίες για την οικονομική διαχείριση στον Οργανισμό, πρέπει να διερευνηθούν ταχύτατα, σε βάθος, με πλήρη διαφάνεια και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου και αν αυτές ανήκουν» τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Η οξεία διαμάχη και οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας

Κεφαλογιάννη και του παραιτηθέντος Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Νίκου Καραχάλιου δείχνουν ότι ο ΕΟΤ νοσεί βαριά και διάφορα κυκλώματα δρουν ανεξέλεγκτα. Η Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της τάξης και της εύρυθμης λειτουργίας του ΕΟΤ που αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας».

«Σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης που οι πολίτες υποβάλλονται σε μεγάλες θυσίες η ανοχή απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος πρέπει να είναι μηδενική» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Η ΔΗΜΑΡ απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών όσο ψηλά και αν φτάνουν, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

«Αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Καταγράφει συνολικά τη νοοτροπία της διαχείρισης του κράτους και του δημόσιου χρήματος ως λάφυρο», επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ και προσθέτει ότι «υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος χρόνου. Οι ισολογισμοί του 2011 με κενό τουλάχιστον 12 εκατομμυρίων ευρώ επιβάλλουν την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης». Στην ανακοίνωση του κόμματος τονίζεται ότι «πρέπει, επίσης, να ελεγχθούν όλες οι οικονομικές συναλλαγές των τουριστικών επιχειρήσεων με το Υπουργείο Τουρισμού και επιπλέον να αποδοθούν τα πραγματικά ποσά που χρωστούν τα καζίνο στο υπουργείο Τουρισμού και δεν φαίνεται από πουθενά να έχουν καταβάλει εδώ και καιρό».

Την εκτίμηση ότι το σκάνδαλο στον ΕΟΤ έχει ευρύτερες διαστάσεις και συνδέεται με τη διαμάχη προσώπων ή ενδεχομένως και φατριών στο χώρο της ΝΔ, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του το πρωί στον σταθμό Alpha 9.89, και κάλεσε την αρμόδια υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη να διευκρινίσει ποιοι είναι οι κανόνες με τους οποίους κάποιοι μπορούν να έχουν μπλοκ επιταγών, να συμπληρώνουν και να εισπράττουν ποσά.

«Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η χαλαρότητα που διέπει τους κανόνες διαχείρισης των χρημάτων στη ναυαρχίδα που διαχειρίζεται την πιο βαριά βιομηχανία της χώρας μας: τον τουρισμό», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος και ο διάδοχός του Πάνος Λειβαδάς, δίνουν για το ίδιο θέμα δύο εντελώς διαφορετικές εκδοχές.

«Κανένας κανονικός άνθρωπος, που να έχει δουλέψει στη βιομηχανία του τουρισμού, να τον εμπιστεύεται, η κυβέρνηση και να μην είναι παιδί του κομματικού σωλήνα δεν υπάρχει;», αναρωτήθηκε ο κ. Παπαδημούλης, σημειώνοντας πως «θα πρέπει να προβληματίσει ότι αυτό το δίδυμο το έχουμε ξαναδεί πριν από μερικά χρόνια σε άλλο πεδίο».

Keywords
Τυχαία Θέματα