Οι Αμερικανοί ενισχύουν κατεπειγόντως με όπλα τους Κούρδους στο Ιράκ

«Συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση του Ιράκ, ώστε πολύ σύντομα να παραδώσουμε όπλα που χρειάζονται επειγόντως οι Κούρδοι», είπε η η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Τα όπλα αυτά προέρχονται τόσο από τα ιρακινά ομοσπονδιακά αποθέματα όσο και από τις ΗΠΑ, ανέφερε η Χαρφ.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος επισήμανε ότι οι παραδόσεις άρχισαν την περασμένη εβδομάδα χωρίς να διευκρινίσει σε τι είδους

όπλα αναφέρεται.

Εν τω μεταξύ όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού στρατού, η CentCom, στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκει η Μέση Ανατολή και η Κεντρική Ασία, αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη το βράδυ της Κυριακής έπληξαν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και κατέστρεψαν πολλά αυτοκίνητα μιας οχηματοπομπής τους ενώ ετοιμάζονταν να επιτεθούν στους Πεσμεργκά που υπερασπίζονται την πόλη Αρμπίλ.

ΗΠΑ: Δεν θα επεκτείνουμε τους βομβαρδισμούς μας

Εξάλλου το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε ότι, δε σκοπεύει να επεκτείνει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς πέραν της περιοχής του βορείου Ιράκ, όπου η Πολεμική Αεροπορία στοχεύει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Από την περασμένη Πέμπτη, όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή για τις επιδρομές, τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «έχουν πραγματοποιήσει 15 αεροπορικούς βομβαρδισμούς» εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο αντιστράτηγος Ουίλιαμ Μέιβιλ, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, όπου ωστόσο δε διευκρίνισε τις ζημιές που έχουν προκαλέσει στους μαχητές.

Μέχρι στιγμής οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί συνοδεύονται από ανθρωπιστικές αποστολές, τις ρίψεις φορτίων με προμήθειες που προορίζονται για τους δεκάδες χιλιάδες Χριστιανούς και Γεζίντι που καταδιώκουν οι σουνίτες αντάρτες. Το Πεντάγωνο και οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ρίξει δέματα με περίπου 60.000 λίτρα νερό και 75.000 γεύματα στους πρόσφυγες, σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματούχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα