«Όχι» σε πρόωρες εκλογές και «κυβέρνηση Παπαδήμων» από Σαμαρά

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», δίνει σκληρή απάντηση στα σενάρια για σχηματισμό άλλης κυβέρνησης από την τρέχουσα Βουλή. «Τα θεωρώ και το λέω καθαρά σενάρια πολιτικής ανωμαλίας. Εάν μέσα σε όλα, έπρεπε να έχω το νου μου και σε κινήσεις ή σενάρια πολιτικής ανωμαλίας τότε θα έκανα το χατίρι όσων θέλουν τη χώρα γονατισμένη, ακυβέρνητη, μοιραία και άβουλη αντάμα. Εγώ τέτοιο χατίρι δεν κάνω σε κανέναν και για κανέναν λόγο. Πηγαίνω στον ευθύ δρόμο, πολιτεύομαι στο φως,

ό,τι έχω να πω το λέω… Με όποιους κινούνται ενδεχομένως στα σκοτάδια δεν ασχολούμαι, αλλά και αυτούς ο κόσμος τους βλέπει και τους καταλαβαίνει. Όπως ξέρει και τα κίνητρά τους. Και αν χρειαστεί θα τους δώσει την απάντηση τους ταιριάζει. Αλλά δε νομίζω ότι θα χρειαστεί» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Ως προς τον πρώην Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, ο κ. Σαμαράς επιδιώκει να βάλει τέλος στις συζητήσεις για ένταση στις μεταξύ τους σχέσεις. «Προ ημερών βρεθήκαμε και τα είπαμε σαν δυο καλοί φίλοι» υποστηρίζει, χαρακτηρίζοντας τις σχέσεις τους «άριστες».

Στην ίδια συνέντευξη ο Πρωθυπουργός παίρνει θέση και για το ζήτημα της υπερφορολόγησης των πολιτών, η άρνηση της οποίας από τον κ. Γ. Στουρνάρα είχε προκαλέσει έντονες πολιτικές αντιδράσεις. «Πράγματι, αν διαιρέσει κανείς το σύνολο των φορολογικών εσόδων του κράτους με το σύνολο του ΑΕΠ, θα διαπιστώσει ότι βρισκόμαστε κοντά ή κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Όμως, υπάρχει και μία άλλη διάσταση. Σχετικά μεγάλο μέρος του εθνικού εισοδήματος διαφεύγει από την φορολόγηση. Έτσι,υπάρχουν ακόμα πολλοί που ξεφεύγουν, αλλά όσοι δεν μπορούν να ξεφύγουν -οι περισσότεροι δηλαδή- πληρώνουν δυσανάλογα πολλά!».

Ως προς το ελληνικό χρέος και την ανοικτή συζήτηση στην Ευρώπη για τη ρύθμισή του, ο κ. Σαμαράς επιμένει ότι οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν την Άνοιξη, παρά τις διαφωνίες στο εσωτερικό της τρόικας. Ο Πρωθυπουργός αφήνει να εννοηθεί ότι ακόμη κι αν η λύση δεν υλοποιηθεί πριν τις Ευρωεκλογές, στόχος του είναι να πιέσει ώστε να είναι σαφές το τί θα συμβεί πολύ νωρίτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα