Δέσμη μέτρων για τους ανέργους

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέφερε την πρόταση του για προστασία ευπαθών ομάδων πληθυσμού σημειώνοντας ότι δεν μπορεί ένας ανάπηρος που περιμένει να αξιολογηθεί να μην παίρνει στο ενδιάμεσο τη σύνταξή του.

Αναφερόμενος στην πρωϊνή παρουσιάση εκ μέρους του, του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι έγινε «κοινή θέση» της κυβέρνησης όπως είπε η ανάγκη συνεργασίας όλων υπέρ των νέων επιχειρηματιών, των εξαγωγικών επιχειρήσεων

και συνεργίες του τραπεζικού συστήματος υπέρ της ρευστότητας στην αγορά που θα επιτρέψει τα παραπάνω.

Ζήτησε μάλιστα την μεταφορά πόρων από το ΕΣΠΑ στο κοινωνικό ταμείο είτε μέσω των δήμων είτε μέσω των επιχειρήσεων ώστε να καλυφθούν 700.000 ενδιαφερόμενοι την ώρα που σήμερα καλύπτονται μόνο 150.000.

Αναφορικά με τα θέματα των αγροτών υποστήριξε ότι η δέσμη των αποφάσεων για τους αγρότες πρέπει να υλοποιηθεί ενώ χαρακτήρισε εγκληματικές κινήσεις σε σχέση με την ανάπτυξη αυτές που γίνονται σε επίπεδο οδικών αξόνων και ναυπηγείων.

Σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης ζήτησε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η διαδικασία κινητικότητας των υπαλλήλων ώστε «να μην υπάρχει η μυθολογία των απολύσεων» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε ότι η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης γενεών από τα χρήματα που θα προκύψουν από τους υδρογονάνθρακες έγινε δεκτή, ενώ υποστήριξε ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για ανασχηματισμό.

Βγαίνοντας από το Μαξίμου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε: «Υπήρξε ειδική συζήτηση για την ανεργία. Κανένας άνεργος δεν πρέπει να βρίσκεται έξω από σύστημα ιατροφαρμακευτική περίθαλψης. Σε αυτό πρέπει να ενταχθούν όλοι οι άνεργοι και να υπάρξει μέριμνα για τις οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο. Με πόρους από το ΕΣΠΑ θα γίνει η κατάρτιση νέων ανδρών και γυναικών. Το πρόβλημα της ανεργίας αντιμετωπίζεται, βεβαίως μέσω της ανάπτυξης με άμεσες και στοχευμένες δράσεις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας», ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης.

Σημείωσε επίσης ότι «υπάρχει θέμα με την χρηματοδότηση της αγοράς και θα πρέπει να υπάρξει μια προγραμματική συμφωνία κυβέρνησης με τις τράπεζες για να κινηθεί η αγορά».

Δήλωσε ακόμα ότι ετέθη το θέμα των αγροτών και είναι προτεραιότητα να υπάρξουν μέτρα για το πετρέλαιο αλλά και για εκείνους που βρίσκονται σε προσυνταξιακό στάδιο και έχουν γεννηθεί το 1948 και 19449.

Σε ότι αφορά τη διαθεσιμότητα είπε ότι η μεταρρύθμιση προχωρά και ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο.

Εκτός των πολιτικών αρχηγών στη σύσκεψη μετείχαν επίσης οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών.

«Κάναμε μια λεπτομερή κουβέντα για την ελληνική οικονομία, μιλήσαμε για ενδεχόμενες πολιτικές με έμφαση στην ανεργία», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Επίσης τόνισε πως θα γίνει προσπάθεια να μεγιστοποιηθούν οι πόροι για την αύξηση της απασχόλησης και πως «στόχος είναι να μειωθεί κυρίως η ανεργία των νέων»…

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συζητήθηκε το νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση και θα έρθει στη Βουλή.

Επίσης ανέφερε ότι έγινε συζήτηση, όπως είπε, για εξοικονομήσεις στο υπουργείο του, καθώς και για δράσεις σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε και ένα πρόγραμμα για τη στήριξη των οικογενειών που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα