«Όχι» ΠΑΣΟΚ στην πρόταση Σαμαρά για την ΕΡΤ

Αυτό στο οποίο δεν συμφωνεί είναι ακριβώς οι …συνθήκες, οι οποίες εκτιμά ότι δεν ανταποκρίνονται στις σαφώς διατυπωμένες θέσεις της Ιπποκράτους.

Η αρνητική απάντηση είχε δοθεί από νωρίς χθες, όταν λίγο αφού προσγειώθηκε στο Παρίσι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Δημήτρη Σταμάτη. Η κίνηση ήταν διερευνητική των προθέσεων της Ιπποκράτους και η πρόταση του Μεγάρου Μαξίμου δεν «κάλυπτε» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Και όμως, παρά την αρνητική απόκριση (και από πλευράς ΔΗΜΑΡ, στα γραφεία της οποίας είχε λίγο νωρίτερα συναντήσει τον Φώτη Κουβέλη), η κυβέρνηση την …κωδικοποίησε και την «έριξε» στον δημόσιο διάλογο ως δήλωση του πρωθυπουργού, ζητώντας ουσιαστικά «στάση ευθύνης» από τους πολιτικούς αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, για να συνέχουν να συνεργάζονται και να αποφευχθούν «περιπέτειες για τον λαό».

Και «στάση ευθύνης» για το Μέγαρο Μαξίμου συνιστούσε η ψήφιση του νομοσχεδίου της για την ίδρυση του νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης την επόμενη εβδομάδα, με μόνη υποχώρηση τον ορισμό προσωρινής επιτροπής διακομματικής αποδοχής, που θα προσλάβει λίγους εργαζομένους προκειμένου να αρχίσει η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει δημόσια διατυπώσει τη θέση του, με απόλυτη σαφήνεια. Η δήλωση του κ.Σαμαρά δεν συνιστά ανταπόκριση σ΄αυτά που έχει πει το ΠΑΣΟΚ», ήταν το άτυπο σχόλιο – απάντηση της Ιπποκράτους. Αυτό που ζητά το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου άλλωστε, και θα διεκδικήσει ο ίδιος στη σύσκεψη αρχηγών που προγραμματίζεται για το απόγευμα της Δευτέρας, είναι να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ με πλήρες πρόγραμμα, να αρθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης και να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για την αναμφισβήτητα αναγκαία αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, ενόσω αυτή βρίσκεται σε λειτουργία. Παραπέμπει λοιπόν στην σύσκεψη αρχηγών, χωρίς πάντως να αποκλείει και περαιτέρω επαφές εντός του Σαββατοκύριακου…

Keywords
Τυχαία Θέματα