«Όχι… μεν, αλλά» από τη ΔΗΜΑΡ για την πώληση της ΕΥΑΘ

Η ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τη στήριξή της στην κίνηση για διενέργεια δημοψηφίσματος στη Θεσσαλονίκη για την τύχη της ΕΥΑΘ.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης

της ΔΗΜΑΡ, Παναγιώτης Δημητρακάς, οι βουλευτίνες Ασημίνα Ξηροτύρη (Α΄Θεσσαλονίκης), Κατερίνα Μάρκου (Β΄Θεσσαλονίκης), ο Σωτήρης Σιωμάδης από τη Γραμματεία Περιβάλλοντος και ο Κώστας Κουτρούκης, που συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΑΘ, εκ μέρους της ΔΗΜ.ΑΡ. έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου και παρουσίασαν τους λόγους για τους οποίους αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση.

Δήλωσαν ότι το τίμημα που αναμένεται να εισπράξει το ΤΑΙΠΕΔ από την πώληση της εταιρείας ύδρευσης θα είναι μηδαμινό, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ΕΥΑΘ είναι υγιής, κερδοφόρα επιχείρηση και μπορεί από μόνη της να αντιμετωπίζει το πρόβλημα των επενδύσεων για συντήρηση και ανανέωση του δικτύου ύδρευσης.

Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό, χρειάζεται να προσδιορίζεται η τιμή του από την Ανεξάρτητη Αρχή, να συμμετέχει η τοπική αυτοδιοίκηση στη διαχείρισή του και να ασκεί κοινωνικό έλεγχο.

Ωστόσο, απαντώντας σε ερώτηση για τις πιέσεις που η ΔΗΜΑΡ προτίθεται να ασκήσει για να μη γίνει η ιδιωτικοποίηση, ο Παν. Δημητρακάς, απάντησε ότι «δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση για την ΕΥΑΘ».

Keywords
Τυχαία Θέματα