Ομπάμα:«Ακούστε τους ψηφοφόρους για την οπλοκατοχή»

Ο πρόεδρος Ομπάμα έκρινε σήμερα πιθανή την έγκριση της νομοθεσίας που αποσκοπεί στην πάταξη της βίας με την χρήση όπλων στις ΗΠΑ αν οι βουλευτές της χώρας ακούσουν τους ψηφοφόρους και ξεπεράσουν τις αντιρρήσεις ομάδων που αντιτίθενται σε οποιονδήποτε περιορισμό της οπλοκατοχής.

«Πιστεύω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να δούμε να εγκρίνεται αν τα μέλη του Κογκρέσου ακούσουν τον αμερικανικό λαό», σημείωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Today” του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Ο

Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε εξάλλου κατά την ίδια συνέντευξή του στο NBC ότι εναπόκειται στους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο να κάνουν την επόμενη κίνηση για την επίτευξη μιας συμφωνίας όσον αφορά τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

Για τη Βόρεια Κορέα

Σε ότι αφορά τη Βόρεια Κορέα ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι αναμένει κι άλλες προκλητικές κινήσεις σημείωσε ότι αν και δεν πιστεύει πως η χώρα αυτή έχει την ικανότητα να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε έναν βαλλιστικό πύραυλο, οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για “παν ενδεχόμενο”.

«Πιστεύω ότι όλοι μας αναμένουμε πως η Βόρεια Κορέα θα κάνει μάλλον κι άλλες προκλητικές κινήσεις τις επόμενες εβδομάδες. Αλλά ελπίδα μας είναι ότι μπορούμε να το ελέγξουμε και ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια διαφορετική φάση, κατά την οποία θα προσπαθήσουν να εργαστούν μέσω της διπλωματίας για ορισμένα από αυτά τα ζητήματα», πρόσθεσε.

«Όχι σε ένα ταπεινωτικό διάλογο»

Την ίδια ώρα η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα αποδεχθεί έναν “ταπεινωτικό” διάλογο με τις ΗΠΑ και ότι δεν είναι δυνατό να διεξαχθούν συνομιλίες έως ότου η Ουάσινγκτον εγκαταλείψει την, σύμφωνα με την Πιονγκγιάνγκ, “εχθρική” πολιτική της απέναντι στην ίδια, και τις “πυρηνικές απειλές” της.

«Δεν είμαστε αντίθετοι στον διάλογο, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε να αρχίσουμε πρόσωπο με πρόσωπο έναν ταπεινωτικό διάλογο με έναν συνομιλητή ο οποίος επισείει μια πυρηνική απειλή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα