Ο Θεοχάρης είχε προειδοποιήσει για τα προβλήματα στο φόρο ακινήτων

Τα προβλήματα είχαν συζητηθεί σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη. Μάλιστα είχε αποφασισθεί από τότε να κατατεθούν τροπολογίες στη Βουλή προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη. Όλες οι αλλαγές αυτές είχαν κωδικοποιηθεί και συνταχθεί από το γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη μετά τις επισημάνσεις του κ. Θεοχάρη. Ωστόσο η κυβέρνηση ασχολιόταν το διάστημα εκείνο με το ξήλωμα του κ. Θεοχάρη και όχι με το εάν το σύστημα για τον υπολογισμό του φόρου είναι έτοιμο.

Στελέχη

του υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι για κάποιους ιδιοκτήτες τα ποσά που προκύπτουν με το προβληματικό σύστημα είναι πολύ χαμηλά και σε άλλους υπέρογκα. Επίσης αναφέρουν ότι στις παλαιές δηλώσεις του Ε9 κυρίως αυτές που είχαν υποβληθεί το 2005, δηλαδή χειρόγραφα υπάρχουν πολλά λάθη και παραλείψεις.

Για παράδειγμα ορισμένοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν συμπληρώσει τον όροφο. Σημειώνεται ότι όσο πιο ψηλά βρίσκεται το ακίνητο τόσο μεγαλύτερη αντικειμενική αξία έχει. Όσοι λοιπόν δεν έχουν συμπληρώσει τον σχετικό κωδικό το σύστημα , όπως αναφέρουν τα ίδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τα τοποθετηθεί στον υψηλότερο όροφο με αποτέλεσμα να προκύπτει και μεγαλύτερος φόρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα