Ο ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ κ.ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

«Κωστής Στεφανόπουλος, ο μοναχικός Πρόεδρος” είναι ο τίτλος  του βιβλίο της  Νίτσας Λουλέ που παρουσιάστηκε στο κτήριο της Παλιάς Βουλής παρουσία του τιμώμενου προσώπου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και πολλών νυν και πρώην υπουργών και βουλευτών.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, ο πρώην υπουργός Γιάννης  Βαρβιτσιώτης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

και ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Μανώλης Γλέζος.

Ο κ. Βενιζέλος  είπε ότι ο κ. Στεφανόπουλος ήταν υποδειγματικός πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι  ήταν μεγάλη τύχη για την χώρα και το πολιτικό σύστημα το γεγονός ότι επί δύο θητείες εξελέγη στη θέση αυτή.

Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης τον χαρακτήρισε «ίσως τον καλύτερο ρήτορα» και αναφέρθηκε στην ψυχρότητα που προκλήθηκε στις σχέσεις τους το 1985 όταν αποφάσισε να στηρίξει για την προεδρία της ΝΔ τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη αντί του Στεφανόπουλου, θεωρώντας ότι ο πρώτο μπορούσε να αντιμετωπίσει καλύτερα τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Η ιστορία  δεν αναγνώρισε τέτοια ικανότητα στον κ. Μητσοτάκη και εκ των υστέρων αναγνωρίζω το λάθος μου», συνέχισε ο κ. Βαρβιτσιώτης σημειώνοντας ότι  είχε πει τότε στον κ. Στεφανόπουλο να μη φύγει από τη ΝΔ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος είπε ότι ο πρώην πρόεδρος «λειτούργησε άψογα» και ανέφερε ότι είχε διαφωνήσει με τον πρώην Πρόεδρο όταν του ζήτησε οι παρελάσεις να μη γίνονται μπροστά σε εκπροσώπους της εξουσίας, οι οποίοι στέκονται στο Σύνταγμα με τα νώτα γυρισμένα στον άγνωστο στρατιώτη.

Η συγγραφέας και δημοσιογράφος Νίτσα Λουλέ είπε ότι σήμερα πλέον ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απολαμβάνει απλές καθημερινές στιγμές, όπως όλοι οι άνθρωποι: «Μπαίνει στη πιτσαρία, στέκεται στην ουρά και το μόνο που περιμένει είναι να πάρει απόδειξη. Πιάνει κουβέντα με το λαχειοπώλη. Έμαθε να σερφάρει στο ίντερνετ. Μαθαίνει μπιρίμπα. Λύνει σταυρόλεξα. Πράγματα αυτονόητα για όλους τους πολίτες, αλλά όχι για τον Κωστή Στεφανόπουλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα