«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε νέο ΠΑΣΟΚ»

Ο κ.Κουτσούμπας θεωρεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κοροϊδεύει συνειδητά, όταν μιλά για διαγραφή μέρους του χρέους, αφού και αυτό παραπέμπει σε ευρωπαϊκές διασκέψεις και συμφωνίες, που ακόμη και αν επιτευχθούν, θα υπάρχουν σκληρά ανταλλάγματα, τα οποία θα πληρώσει πάλι ο λαός».

Προσθέτει ότι «η κριτική μας στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στη ΝΔ, είναι κριτική στις δύο διαφορετικές συνταγές αστικής διαχείρισης που κινούνται εντός των τειχών της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και γι΄αυτό είναι από χέρι αντιλαϊκές».

Αναφερόμενος

στην επιστροφή του πρωτογενούς πλεονάσματος στις αδύναμες κοινωνικά ομάδες, κάνει λόγο για «εμπαιγμό» και σημειώνει ότι «αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί, με όποια κυβέρνηση αποδέχεται τον στόχο του πλεονάσματος. Γιατί για να προκύπτει αυτό το πλεόνασμα, πρέπει να αφαιρείται ένα όλο και μεγαλύτερο ποσό που θα κατευθύνεται στο κεφάλαιο».

Τέλος, μιλώντας για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές τονίζει ότι η μάχη κρίνεται στον πρώτο γύρο και εκεί «πρέπει ο λαός να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ» και υπογραμμίζει: «δεν στηρίζουμε υποψηφίους που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αποδέχονται τη μετατροπή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε μακρύ χέρι του κράτους.

Επίσκεψη στον Άγιο Κοσμά

Ακόμη, ο κ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε σήμερα το Αθλητικό Κέντρο στον Άγιο Κοσμά και ζήτησε «να αξιοποιηθεί, να χρηματοδοτηθεί, να αναπτυχθεί και με προσλήψεις προσωπικού γιατί πραγματικά αποτελεί μια ανάσα αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού για όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου και για τη νεολαία, με τεράστιες εγκαταστάσεις, εκτάσεις και υποδομές και κυρίως με έμπειρο έμψυχο δυναμικό».

Εξέφρασε ακόμη την αντίθεση του ΚΚΕ στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης, «ξεπουλήματος όλης της περιοχής», τονίζοντας ότι «θα πρέπει να επανασχεδιαστεί συνολικά και το ζήτημα με το αεροδρόμιο του Ελληνικού και με την πρώην αμερικάνικη βάση, συνολικά όλη η παραλία να μην πάει στους ιδιώτες, πρέπει όλη αυτή η περιοχή να είναι δημόσια περιουσία και βεβαίως να αναπτυχθεί προς το συμφέρον του λαού και της νεολαίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα