Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΕ ΜΑΣΑΕΙ

Η διαδραστική παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη ανεβαίνει ξανά από την προσεχή Τετάρτη του αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Το να γράφεις πως οι παραστάσεις του Σταμάτη Κραουνάκη με την ομάδα του, την «Σπείρα Σπείρα» είναι sold out δεν είναι ούτε καινοφανές ούτε αναπάντεχο. Μάλλον σε κοινοτοπία θα υποπέσεις. Ωστόσο αυτό που συνέβη φέτος με την παράσταση «Δε Μασάμε! 2012 Φιλιά!» είναι όντως άξιο θαυμασμού. Τα εισιτήρια για τις τέσσερις αρχικά προγραμματισμένες παραστάσεις στην αρχή της σεζόν εξαντλήθηκαν

ώσπου να πεις κύμινο ενώ το ίδιο συνέβη και με την παράταση της παράστασης. Αυτή ακριβώς η ζήτηση που μάλλον οφείλεται στο γεγονός πως πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση βγαλμένη από στα σπλάχνα της κρίσης που όλοι βιώνουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οδηγεί και στην επανάληψή της, αυτή τη φορά στο αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Από μεθαύριο, 23 του μήνα, ο αεικίνητος συνθέτης και η ομάδα του, η Σπείρα Σπείρα, επιστρέφουν με τραγούδια, σκετς, χιούμορ, τόλμη και διαμαρτυρία. Αυτά άλλωστε είναι τα υλικά της παράστασης, που όπως οι ίδιοι οι συντελεστές συνηθίζουν να λένε, «δε μασάει» να σατιρίσει και να ελιχθεί ανάμεσα στο δίπολο της θλίψης και του γέλιου. Με τον Κραουνάκη και την Σπείρα Σπείρα συμπράττει και η ηθοποιός Αγλαΐα Παππά, η οποία ερμηνεύει έναν μονόλογο της Λυσιστράτης, την κραουνάκεια δηλαδή εκδοχή για το περιλάλητο αριστοφανικό έργο στην Αθήνα του 2012.

INFO: Στο αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21.30, εισιτήρια 14 & 10 ευρώ (νεανικό).

Keywords
Τυχαία Θέματα