«Ο Σαμαράς ήλθε στις ΗΠΑ για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης»

18:00 8/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού από την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο το 2010 θα επιδιώξει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τον Αμερικανό Πρόεδρο στην προσπάθεια η χώρα του να επιστρέψει στην ανάπτυξη, γράφει η Washington Post.

Η εφημερίδα αναφέρει, πως ο Έλληνας πρωθυπουργός λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ,

προωθεί τη χώρα του ως «προπύργιο σταθερότητας.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την κρίση, που πλήττει την Ελλάδα ως ένα παγκόσμιο ρεκόρ μετά τη Μεγάλη Ύφεση. Το δημοσίευμα εστιάζει στην τρομακτική ανεργία του 27,6%, που ταλανίζει την Ελλάδα ενώ το ποσοστό στους νέους υπερβαίνει το 60%.

«Η Ελλάδα έχει απολέσει πάνω από το 25% του ΑΕΠ της, ενώ το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα έχει μειωθεί κατά 40% και πλέον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης. “Αντιμετωπίζουμε μια λεπτή κατάσταση. Χρειάζεται να δούμε απτές αποδείξεις ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ” σημείωσε ο πρωθυπουργός».

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε, επίσης για πολιτικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η Ελλάδα, καθώς η υψηλή ανεργία έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο εξτρεμιστικών κομμάτων της Αριστεράς και της Δεξιάς.

«Μπορεί οποιαδήποτε σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα ή χώρα μέλος του NATO να υφίσταται ένα τόσο υψηλό ποσοστό ανεργίας χωρίς να καταγράφονται αναταράξεις;» διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στην αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι, η κυβέρνηση είναι τώρα ισχυρότερη και με μεγαλύτερη συνοχή.

«Βροχή ρευστότητας σε ξερή γη»

«Παρά τις καταστροφικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης υπάρχει μια ατμόσφαιρα αλλαγής στην Ελλάδα, είπε ο Σαμαράς. Φέτος, η χώρα περιμένει 19 εκατομμύρια τουρίστες, έναν αριθμό-ρεκόρ, «μια βροχή ρευστότητας σε μια ξερή γη» όπως το έθεσε. Η συμφωνία για τον αγωγό TAP, ο οποίος θα μεταφέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στις ευρωπαϊκές αγορές μέσω Ελλάδας και Αλβανίας, είναι μια επένδυση 40 δισεκ. δολαρίων και ο Σαμαράς είναι αισιόδοξος ότι θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Η κυβέρνησή του συνεργάζεται παράλληλα στενά με το Ισραήλ και την Κύπρο για να καταρτίσουν κοινή ενεργειακή πολιτική» έγραψε η Ουάσινγκτον Ποστ.

Εξάλλου μετά τη συνάντησή του με τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας ο πρωθυπουργός μετέβη για λίγες ώρες στη Νέα Υόρκη, όπου είχε επαφές με Αμερικανούς επενδυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα