Ο «πιστολέρο» της Ζαχάρως αγνοεί τους νόμους!

Όπως και σε άλλες περιπτώσεις, αγνοώντας κάθε έννοια νόμου και Δικαίου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, μη λαμβάνοντας υπόψη του τη διόρθωση στην εγκύκλιο 14 για τις δημοτικές εκλογές που προβλέπει ότι δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι όσοι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για διάφορες παράνομες πράξεις «καθώς και για παράβαση καθήκοντος, εφόσον κατά τη διάπραξη του αδικήματος προξενείται οικονομική βλάβη στον Δήμο, στην Περιφέρεια ή στα νομικά τους πρόσωπα».

Οι καταδίκες Χρονόπουλου

Ο κ. Χρονόπουλος έχει καταδικαστεί

επίσης πρωτόδικα σε 59 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία, υπόθεση για την οποία έχει ασκήσει έφεση που εκδικάζεται αυτή την περίοδο στο Εφετείο Πατρών. Επίσης εμπλέκεται σε σκάνδαλο που αφορά την παράνομη διαγραφή προστίμων ύψους 2 εκ. ευρώ για αυθαίρετα στην παραλία, υπόθεση για την οποία δικάζεται επίσης στο Εφετείο Πατρών κατηγορούμενος για κακούργημα μαζί με άλλους 12 κατηγορούμενους. Κατηγορήθηκε ότι καταχράστηκε την οικονομική βοήθεια ύψους 1.8 εκ ευρώ που πρόσφερε η αυστραλιανή κυβέρνηση στους πυρόπληκτους.

Και πιστολέρο

Κατείχε παράνομα άδεια οπλοφορίας και παρ’ όλα αυτά δεν δίστασε να πυροβολήσει μπροστά στην κάμερα κινηματογραφικού συνεργείου. Έχει απειλήσει on camera τους πολιτικούς του αντιπάλους ως άλλος Κιμ Γιονγκ ότι «θα τους εκτελούσε!». Έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για παράβαση καθήκοντος και έχει κηρυχθεί έκπτωτος, και τώρα ανακοινώνει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές!

Η ποινή του κ. Χρονόπουλου σε 10 μήνες φυλάκιση επιβλήθηκε το 2008 από το Τριμελές Εφετείο Πατρών για παράνομες προσλήψεις συμβασιούχων στο Κέντρο Πληροφόρησης Πολιτών. Όπως είχε διαπιστωθεί είχε προσλάβει συμβασιούχους έργου χωρίς να έχουν τα απαραίτητα προσόντα, ενώ αποκλείστηκαν άλλοι που τα διέθεταν.

Έκπτωτος από το 2011

Η απόφαση εκδόθηκε το 2010 και ο κ. Χρονόπουλος κηρύχθηκε έκπτωτος με Διαπιστωτική Πράξη στις 9.9.2011 βάσει του Ν. 3852/2010 από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας λόγω της αμετάκλητης καταδίκης του για παράβαση καθήκοντος που προκάλεσε οικονομική ζημιά στο Δήμο με βάση την 124-125/2010 απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πατρών, η οποία επικύρωσε την πρωτόδικη καταδίκη του το 2008 από το Τριμελές Εφετείο Πατρών.

Ο έκπτωτος δήμαρχος άσκησε αναίρεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την εξαφάνιση της απόφασης, το ανώτατο δικαστήριο όμως επικύρωσε την καταδικαστική για τον ίδιο απόφαση.

Στο «παρά πέντε» των αυτοδιοικητικών εκλογών πέντε βουλευτές της Ν.Δ. προσπάθησαν δυο φορές να περάσουν μια περίεργη τροπολογία, σε νομοσχέδιο που αφορούσε τα υδατορέματα, βάσει της οποίας θα δινόταν άφεση αμαρτιών στους παρανομούντες και καταδικασθέντες εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για πράξεις και καταδίκες που αφορούσαν τη χρονική περίοδο πριν από την 1η/1/2011!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τη σχετική τροπολογία υπογράφει και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία Διονυσία Αυγερινοπούλου, που τυγχάνει να είναι ανιψιά του έκπτωτου δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου, ο οποίος και θα ήταν ένας από τους ωφελημένους.

Το ντοκιμαντέρ

Ο κ. Πανταζής Χρονόπουλος έγινε γνωστός από ένα ταξίδι που οργάνωσε στη Ρωσία πριν από μερικά χρόνια μαζί με άγαμους δημότες με στόχο να φέρει νύφες στη Ζαχάρω. Γι’ αυτό το ταξίδι γυρίστηκε το περίφημο ντοκιμαντέρ «Sugartown: Οι Γαμπροί» του σκηνοθέτη κ. Κίμωνα Τσακίρη. Ένα ντοκιμαντέρ με υλικό που θα ζήλευε και ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος. Ο δημοτικός άρχοντας της Sugar Town (όπως αποδόθηκε για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ η μετάφραση του χωριού Ζαχάρω) για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των πολυάριθμων εργένηδων και της απουσίας γυναικών έρχεται στο ρωσικό χωριό Κλιν μαζί με τους δημότες του για να τους βρει…συζύγους. Τα άτομα της αποστολής, ωστόσο, απέχουν πολύ από την ιδανική εικόνα του υποψήφιου γαμπρού, προκαλούν άφθονο γέλιο με τις αντιδράσεις τους και έτσι το ντοκιμαντέρ αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον. Παίρνει μάλιστα το πρώτο βραβείο ντοκιμαντέρ στα κρατικά βραβεία ποιότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα