Ο Πανούσης, το ταγκό και η «ενότητας της Αριστεράς»

07:50 8/5/2014 - Πηγή: Matrix24

Εχθές, επανήλθε, προαναγγέλλοντας, μάλιστα, ότι η ΔΗΜΑΡ θα αναλάβει πρόταση για την ενότητα της Αριστεράς –προσοχή, της Αριστεράς, όχι της Κεντροαριστεράς…- αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές. Μάλιστα, ο βουλευτής του κόμματος, με σημείωμά του που ξεκινά με ένα ποίημα, στέλνει μήνυμα στην Κουμουνδούρου πως «το τανγκό και ο καυγάς χρειάζονται δύο», ενώ δηλώνει πως η ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμη για ένα τέτοιο άνοιγμα. Το σημείωμα του Γιάννη Πανούση

έχει ως εξής:

«Το ταγκό και ο καυγάς

χρειάζονται δύο.

Ο ένας ποτέ δεν αρκεί

και ο τρίτος περισσεύει.

Νίκος Παυλίδης, Κοιτάζοντας τα κοχύλια

Η νομοτέλεια της κυβερνώσας Αριστεράς δεν αυτοδικαιώνεται μέσω ιστορικών παραπομπών και συναισθηματικών εκ-ρήξεων. Οι μνήμες και οι ευχές δεν συνιστούν πολιτική στρατηγική. Η αριστερή προοπτική της χώρας δεν είναι φαντασιώσεις. Πατερούλης και Μητερούλα δεν υπάρχουν πλέον. Η ελληνική Αριστερά θα αναπτυχθεί και θα δικαιωθεί από μόνη της. Δικά της τα λάθη, δικά της και τα ορθά.

Αναζήτηση ευθυνών «εκτός των τειχών» ούτε νοείται, ούτε δικαιολογεί τίποτα. Η ανανέωση δεν αναιρεί το σεβασμό στην ιστορία αλλά δεν μπορεί και τα πάθη του παρελθόντος να παγιδεύουν το μέλλον.

Αυτά ας τα αναστοχαστούν όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς στις 26 Μάη αν πράγματι θέλουν να καταστούν «Κυβερνώσες» και δεν αρκούνται στο «Διαμαρτυρόμενες» ή «Μετανοούσες».

Η ΔΗΜΑΡ έχει ξεκάθαρα πρόταση για την ενότητα της Αριστεράς. Κι αυτή υπηρετεί και αυτή θα προτείνει στις 26 Μάη».

Keywords
Τυχαία Θέματα