Ο ΟΗΕ στέλνει 12.000 άνδρες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Την Τρίτη, όπως έγινε γνωστό, τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε μέλη μιας χριστιανικής παραστρατιωτικής ομάδας και μαχητές του συνασπισμού των ανταρτών Σελεκά.

Η αποστολή του ΟΗΕ θα διαδεχθεί στα μέσα του Σεπτεμβρίου μια ειρηνευτική αποστολή 2.000 στρατιωτικών της Γαλλίας και 6.500 στρατιωτικών από χώρες της Αφρικής, που βρίσκονται σήμερα επί του πεδίου και προσπαθούν να περιορίσουν την παρατεταμένη βία η οποία σπαράσσει

την άλλοτε γαλλική αποικία.

Η διεθνής ειρηνευτική αποστολή θα αποτελείται από 10.000 στρατιωτικούς και 1.800 αστυνομικούς.

Η Σαμάνθα Πάουερ, η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, η οποία μόλις επέστρεψε στη Νέα Υόρκη από μια επίσκεψή της στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, χαιρέτισε την απόφαση αποκαλώντας την ένα «σημαντικό βήμα» στην προσπάθεια να δοθεί ένα τέλος στη βία με θρησκευτικά κίνητρα στη χώρα.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, μια από τις φτωχότερες χώρες της Αφρικής —παρά το ότι το υπέδαφός της είναι ιδιαίτερα πλούσια σε χρυσό και διαμάντια—, βυθίστηκε στο χάος όταν οι Σελεκά κατέλαβαν την εξουσία τον Μάρτιο του 2013. Οι ομάδες αυτοάμυνας αντιμπαλακά, που άρχισαν να δρουν για την προστασία αρχικά του χριστιανικού πληθυσμού από βιαιοπραγίες μουσουλμάνων ανταρτών, κατηγορούνται για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα