Ο «Οδηγός Διαπλοκής» κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας

Αναδεικνύοντας τους λόγους και τους τρόπους που εξαπατάμε τον εαυτό μας και τους άλλους, το δράμα του Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ – με την Τζένιφερ Λόρενς, η οποία απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα Β΄ γυναικείου ρόλου, όπως έγινε και με την Εθνική Εταιρεία των Κριτικών Κινηματογράφου της Αμερικής, και τους Κρίστιαν Μπέιλ, Έιμι Άνταμς, Τζέρεμι Ρένερ και Μπράντλεϊ Κούπερ – αποτελεί το τρίτο μέρος του τρίπτυχου ταινιών, που ξεκίνησε με το «Fighter» και συνεχίστηκε με τον

«Οδηγό αισιοδοξίας», και επικεντρώνεται σε χαρακτήρες που προσπαθούν να αλλάξουν τη ζωή τους μέσα από τη διαδικασία του επαναπροσδιορισμού.

Με φόντο ένα από τα πιο παράξενα σκάνδαλα της δεκαετίας του ’70, στο οποίο ο πανέξυπνος απατεώνας Ίρβιν Ρόζενφελντ και η πανούργα συνέταιρός του αναγκάστηκαν να συνεργαστούν με έναν πράκτορα του FBI, για να παγιδεύσουν άλλους απατεώνες, μαφιόζους και πολιτικούς, που επιδίδονταν σε παράνομες δραστηριότητες, η ταινία αφηγείται μία ιστορία έρωτα και επιβίωσης.

Το ενδιαφέρον για την ταινία είναι ότι επικράτησε των ανταγωνιστών της παρότι δεν κέρδισε κανένα επιμέρους βραβείο ηθοποιίας, ενώ μόνο η Τζένιφερ Λόρενς ήταν υποψήφια για το ρόλο της.

Το Σωματείο Κινηματογραφικών Ηθοποιών που αποτελείται από περίπου 165.000 μέλη που εργάζονται στις ΗΠΑ, απονέμει τα βραβεία για τις καλύτερες επιδόσεις στο χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, παραδοσιακά πριν από την απονομή των βραβείων Όσκαρ. Η τελετή των βραβείων SAG παρακολουθείται στενά από τους ανθρώπους του κινηματογράφου, καθώς αποτελεί ένα είδος δημοσκόπησης για τα Όσκαρ.

Στις τηλεοπτικές κατηγορίες, τα φαβορί «Breaking Bad» και «Modern Family» επικράτησαν, η Μάγκι Σμιθ βραβεύτηκε ξανά για το «Downton Abbey» και η Τζούλια Λούις Ντρέιφους για το «Veep». O Mάικλ Ντάγκας τιμήθηκε με ακόμα ένα βραβείο για το «Behind the Candelabra», ενώ η Έλεν Μίρεν κέρδισε, επίσης, για την ερμηνεία της στο «Phil Spector».

Κινηματογραφικά βραβεία SAG

Α’ Ανδρικού ρόλου: Μάθιου ΜακΚόνεχεϊ («Dallas Buyers Club»)
Α’ Γυναικείου ρόλου: Κέιτ Μπλάνσετ («Θλιμμένη Τζάσμιν»)
Β’ Ανδρικού ρόλου: Τζάρεντ Λέτο («Dallas Buyers Club»)
Β’ Γυναικείου ρόλου: Λουπίτα Νιουόνγκ’ο («12 Χρόνια Σκλάβος»)
Καλύτερο καστ: Έιμι Άνταμς, Κρίστιαν Μπέιλ, Τζένιφερ Λόρενς, Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζέρεμι Ρένερ, Λούις Σ. Κέι, Πολ Χέρμαν, Τζακ Χιούστον, Αλεσάντρο Νιβόλα, Μάικλ Πένια, Ελίζαμπερ Ρομ, Σία Γουίγκαμ («Οδηγός Διαπλοκής»).

Keywords
Τυχαία Θέματα