Ο Ομπάμα βράβευσε τους Led Zeppelin

Μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που βραβεύτηκαν για επιτεύγματα ζωής ήταν ο ηθοποιός Ντάστιν Χόφμαν, ο παρουσιαστής Ντέιβιντ Λάτερμαν, ο θρυλικός κιθαρίστας των blues, Μπάντι Γκάι, η μπαλαρίνα Νατάλια Μακάροβα και οι Led Zeppelin. «Προσπάθησα, με τους συνεργάτες μου, να γράψουμε έναν λόγο που να συνδυάζει το μπαλέτο με τους Led Zepellin, αλλά μια τέτοια ομαλή μετάβαση ήταν αδύνατη», δήλωσε ο πρόεδρος

των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, λίγο πριν παρουσιάσει τις τιμώμενες προσωπικότητες.

«Ο Ντάστιν Χόφμαν είναι μεγάλος μπελάς», είπε αστειευόμενος ο Ρόμπερτ ΝτεΝίρο παρουσιάζοντας τον αξιόλογο ηθοποιό. «Με ενέπνευσε να γίνω και εγώ μεγάλος μπελάς», συνέχισε γελώντας. Η Χίλαρι Κλίντον, κατά τη διάρκεια δείπνου που οργανώθηκε για τους νικητές των βραβείων, τόνισε ότι πολλές φορές οι καλλιτέχνες πρέπει να κατέχουν και την τέχνη της διπλωματίας, καθώς έκανε πρόποση προς τιμήν της Μαράκοβα, τη θρυλική μπαλαρίνα στη Σοβιετική Ένωση, η οποία αποστάτησε το 1970.

Ο Τζωρτζ «Μπάντι» Γκάι, 76 ετών, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους καλλιτέχνες που βραβεύτηκαν, ήταν ένας από τους μεγάλους πρωτοπόρους του είδους των Cicago blues.

Οι Led Zepellin, οι οποίοι φορούσαν μαύρα παπιγιόν δεν πέρασαν απαρατήρητοι από το βλέμμα του Ομπάμα. «Φυσικά αυτό το συγκρότημα επαναπροσδιόρισε τον τρόπο ζωής του rock ‘n’ roll», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και πρόσθεσε αστειευόμενος: «Αυτός είναι και ο λόγος που βρισκόμαστε σε ένα δωμάτιο με πολύ ανθεκτικά τζάμια…».

Keywords
Τυχαία Θέματα