Ο Ομπάμα, τα έγγραφα της παραλίας και η δίκη Άκη

12:51 5/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο πρώην υπουργός αντέδρασε έντονα κυρίως στη διάρκεια της ανάγνωσης του εγγράφου εκείνου που δείχνει ότι περίπου 1,4 εκατομμυρίων φτάνει σε λογαριασμό της αδελφής της πρώην συζύγου του, η οποία μάλιστα είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση για την προμήθεια των εξοπλιστικών. Μάλιστα διενεργείται έρευνα από τους ανακριτές Μαλλή και Σταυρόπουλο.

Ωστόσο, οι τόνοι ανέβηκαν και σήμερα κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης συνεδρίασης όταν η πολιτική αγωγή είπε πως ένα από τα έγγραφα που προσκομίζει αφορά στην πράξη καταλογισμού των 613.000 ευρώ εκ μέρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Άκη Τσοχατζόπουλο

θεωρώντας ότι υπάρχει παράνομο περιουσιακό όφελος.

Τσοχατζόπουλος: Ποιος το λέει αυτό;

Πολιτική Αγωγή: Το Ελεγκτικό Συνέδριο λέει ότι τα 450.000 ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν για τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι παράνομο όφελος περιουσιακό.

Τσοχατζόπουλος: Ψέματα, είναι ψεύδη. Δεν έχετε δικαίωμα να τα λέτε αυτά.

Πολιτική Αγωγή: Εκπροσωπώ το ελληνικό δημόσιο.

Τσοχατζόπουλος: Δεν με ενδιαφέρει είναι ψευδή στοιχεία.

Πολιτική Αγωγή : Δεν σας ενδιαφέρει; Με προσβάλλει ασύστολα αυτή η διαδικασία. Δεν τα έφερα αυτά τα έγγραφα από το σπίτι μου κύριε Τσοχατζόπουλε.

Αμέσως μετά τους είπε να είναι προετοιμάσμενοι οι δικηγόροι και για τους μάρτυρες υπεράσπισης. Ο Άκης ρώτησε αν τη Δευτέρα θα υπάρξει απόφαση και για το ΚΥΣΕΑ. Ο πρόεδρος είπε ότι γι’ αυτό το θέμα θα τοποθετηθούν. Να φέρετε τους είπε, όποιον μάρτυρα θέλετε ακόμα και τον Ομπάμα εμείς θα τον ακούσουμε.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Σμπώκος είπε προς το δικαστήριο ότι «Έχω και χρονολόγιο 16 σελίδων για την πορεία του προγράμματος των ΤΟΡ και έχω ανάλογο δώσει με το υπόμνημα μου για τα υποβρύχια. Εγώ είμαι ο πρώτος που θέλει να αποδειχθεί η αλήθεια και να αποδειχθεί ότι όλη η διαδικασία ανάθεση μέχρι που ήμουν εγώ ήταν απολύτως νόμιμη».

Το δικαστήριο διέκοψε για τη Δευτέρα προκειμένου να προσκομίσει και όλη η υπεράσπιση τυχόν αναγνωστέα έγγραφα ο πρόεδρος λίγο πριν λήξει η συνεδρίαση ήταν σαφής «Τη Δευτέρα θα τα φέρετε όλοι. Να τα μελετήσετε αυτά το Σαββατοκύριακο. Και αν πάτε στη θάλασσα να τα πάρετε μαζί σας. Το ίδιο και εμείς. Η τύχη το έφερε να περάσουμε μαζί αυτό το καλοκαίρι». Και απευθυνόμενος προς τους κατηγορούμενους συμπλήρωσε : «Η θέση η δική σας είναι πιο δύσκολη εκεί που βρίσκεστε».

Keywords
Τυχαία Θέματα