Ο μικρός εγώ

«Από πολύ μικρός τη ζωή την είδα μεσ’ απ’ τα μάτια των γυναικών, το ίδιο και τους άντρες. Οι γυναίκες εξουσίαζαν τα βρεφικά, παιδικά κι εφηβικά μου χρόνια σαν απόλυτοι μονάρχες. Όταν έκανα την Οκτωβριανή μου Επανάσταση, δεν τις εξόρισα απ’ τη ζωή μου. Τις αποκεφάλισα. Κι από τότε ζω μόνο και μόνο για να έχω τύψεις», Κ. Ταχτσής

Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση που έχει βασιστεί στο μυθιστόρημα «Τα ρέστα» του Κώστα Ταχτσή. Πέντε ηθοποιοί, δύο άντρες και τρεις γυναίκες, επιστρέφουν στη γειτονιά του συγγραφέα και εισβάλλουν σε ένα σπίτι με αυλή και πολλά δωμάτια έτοιμα να γεμίσουν με τον

ήχο από τα κέρματα που έπεσαν από τα χέρια του Κωστή και κάθε Κωστή που πλήρωσε τα λάθη των άλλων, που πλήγωσε τους άλλους, που προσευχήθηκε στην οικογένεια και την έκανε τέχνη. Πρόκειται ουσιαστικά για μια σπουδή για το πώς ο εφιάλτης γίνεται πίστη και έργο τέχνης.

Συντελεστές παράστασης:

Σκηνοθεσία: Βασίλης Ανδρέου. Μουσική σύνθεση: Σπύρος Παρασκευάκος. Τραγούδι: Νεφέλη Κουρή. Φωτογραφία: Γιάννης Μπορομπόκας. Ενδυματολόγοι: Αφροδίτη Μηλιώνη, Δήμος Κλιμενώφ. Παίζουν: Βλασία Κουτσού, Φώτης Λαζάρου, Γιώργος Μακρής, Φαίδρα Παπανικολάου, Νατάσα Σφενδυλάκη.

INFO: Ορίζοντας Γεγονότων, Κεραμεικού 88, Αθήνα, , orizontasgegonotwn.blogspot.com. Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στις 20:30. Είσοδος: 10 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα