Ο «ΙΟΣ ΑΚΗ» ΠΛΗΤΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο … ασκός της Δικαιοσύνης άνοιξε στην Κύπρο για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη και τον ΑL Zayad Fouad, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στη δικογραφία που έχει σχηματίσει η ελληνική δικαιοσύνη για τη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος από την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων επί των ημερών του πρώην Υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κυπριακές αρχές κινητοποιήθηκαν μετά

από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με αφορμή την συμπληρωματική απολογία- ομολογία του εξαδέρφου του Ακη Τσοχατζόπουλου Νίκου Ζήγρα , ο οποίος έβαλε στο κάδρο της ιστορίας τον κ. Μιχαηλίδη, αλλά και με βάση τα στοιχεία που ερευνά ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής για τον Fouad ,από λογαριασμούς του οποίου εμφανίζονται να φεύγουν εκατομμύρια ευρώ με αποδέκτες υπεράκτιες εταιρείες που – σύμφωνα με την κατηγορία – ανήκουν στον προφυλακισμένο πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Οι αρχές της Κύπρου ενεργοποίησαν το μηχανισμό δικαστικής συνδρομής και ήδη έχουν ζητήσει από την Ελλάδα στοιχεία για τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα , που είναι Κύπριοι υπήκοοι, ώστε να ελέγξει αν προκύπτουν σε βάρος τους ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την εμπλοκή του από την απολογία Ζήγρα, ο Κ. Μιχαηλίδης είχε προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνης καταθέτοντας εναντίον του «κατηγόρου » του μήνυση και αγωή θεωρώντας πως όλα όσα είπε εναντίον του αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας τους ,με στόχο να επιτύχει την ελάφρυνση της δικής του θέσης.

Οι ελληνικές δικαστικές αρχές από την πλευρά τους, όπως προβλέπεται από τις συμβάσεις δικαστικής συνδρομής, θα ανταποκριθούν άμεσα και θα στείλουν στην Κύπρο τα έγγραφα για να ξεκινήσει και εκεί ο κύκλος των ερευνών.

Παράλληλα, ο ανακριτής προχώρησε – κατά τις ίδιες πληροφορίες- στη δέσμευση δύο ακινήτων ιδιοκτησίας της πρώην συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου στην Κόρινθο και την Αμάρυνθο Ευβοίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα