Ο επενδυτής και η … «Αθάνατη» Ελλάδα!
Η ιστορία που ακολουθεί είναι πραγματική και …συνδέεται με αληθινά γεγονότα: Κάθε χρόνο οι ιδιοκτήτες φορτηγών λοιπόν που μεταφέρουν -στην περίπτωσή μας- ξυλεία πρέπει να ανανεώνουν την άδεια κυκλοφορίας τους, ούτως ώστε να απολαμβάνουν και των εξαιρέσεων από το ΦΠΑ και της έκπτωσης δαπανών, αλλά κυρίως να δουλεύουν για λογαριασμό της επιχείρησης που τα έχει.
Ως εδώ καλά, μια τυπική ανανέωση θα πει κανείς: Όμως κάπου εδώ ξεκινά η οδύσσεια του επιχειρηματία που μάλιστα ήρθε από το εξωτερικό για να επενδύσει στην Ελλάδα.
Για να λάβει αυτή την ανανέωση της άδειας, θα πρέπει πρώτα να επισκεφτεί την αρμόδια ΔΟΥ προκειμένου να λάβει το λεγόμενο πιστοποιητικό τζίρου. Συμπληρώνει την σχετική αίτηση και πηγαίνει στο γραφείο του Επόπτη για να το «χαρακτηρίσει» και να παραπέμψει στον αρμόδιο να εκδώσει το πιστοποιητικό υπάλληλο. Ο εν λόγω υπάλληλος συντάσσει ένα χαρτί, με το οποίο ο επιχειρηματίας θα πρέπει να περάσει για να πάρει τις σχετικές υπογραφές από το τμήμα ΦΠΑ, εισοδήματος, οφειλών… κοντά δέκα γραφεία. Αφού κάνει και αυτή την διαδικασία, επιστρέφει στον Επόπτη και τον υποδιευθυντή της Εφορίας παίρνει και από εκεί τις υπογραφές , ώστε να καταλήξει και πάλι στον υπάλληλο που έχει αναλάβει την υπόθεσή του για να βάλει τις τελικές υπογραφές και να εκδώσει το πολυπόθητο πιστοποιητικό τζίρου.
Ήδη ο επιχειρηματίας βρίσκεται σχεδόν 3 ώρες και κάτι εντός της Εφορίας, αναμένοντας στις ουρές και σε μία ημέρα που δεν υπήρχε και ιδιαίτερο φόρτο εργασίας.
Επιστρέφει λοιπόν στον υπάλληλο, ο οποίος τι ανακαλύπτει; Ότι ο επιχειρηματίας ναι μεν έκανε έναρξη εργασιών εντός του 2013, αλλά ως φυσικό πρόσωπο δεν είχε ΑΦΜ το 2012, όπως ορίζει ο νόμος! Και άρα δεν μπορεί να βάλει την υπογραφή που θα επέτρεπε στον επιχειρηματία να πάρει στα χέρια του το πιστοποιητικό για το οποίο επισκέφτηκε την ΔΟΥ!
Και φυσικά.. μπορεί ο εν λόγω υπάλληλος να έκανε αυτή την μεγαλειώδη ανακάλυψη… αγνόησε παντελώς όμως το γεγονός ότι επρόκειτο για αλλοδαπό επιχειρηματία! Ο οποίος ήρθε για πρώτη φορά Ελλάδα να βάλει τα λεφτάκια του διαισθανόμενος φυσικά ότι με την επένδυσή του αυτή κάτι θα κερδίσει.. Και εάν επιχειρηματικά το σκέφτηκε σωστά, λογάριαζε να κάνει την δουλειά του χωρίς τον ξενοδόχο… Εφορία. «Αθάνατη Ελλάδα» που θέλεις να προσελκύσεις και επενδυτές!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τι είπε ο Νίκος Μουτσινάς για το κόψιμο της εκπομπής του;
- Έλενα Παπαβασιλείου: Με μίνι που πιο κοντό δεν έχει εφευρεθεί! (σκύβει κιόλας)
- Ένας σεισμός... τρία διαφορετικά μεγέθη στην Κεφαλονιά
- Νέο πλιάτσικο στις τσέπες μισθωτών
- ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΤΟ «ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ» ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΑ…
- Ποια συνόδευσε έτσι τον σύζυγό της σε παράσταση ;
- Πάτρα: 13χρονος πυροβολήθηκε την ώρα που πήγε να μαζέψει ξύλα
- Μαράθηκε η «Ελιά» πριν καν... φυτευτεί
- Λεωφορείο με μαθητές συγκρούστηκε με ΙΧ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Matrix24
- ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΤΟ «ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ» ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΑ…
- Η χειμωνιάτικη ζέστη άναψε φωτιές στην Καστοριά!
- Πεδουλάκης: «Καταρρίφθηκαν τα περί διαιτησίας»
- Αιματοχυσία στην Ουκρανία- Στους 75 οι νεκροί
- Ποδηλατικό καρναβάλι στη Θεσσαλονίκη
- Αρνητική για τον τουρισμό της Πελοποννήσου η αύξηση των διοδίων
- Ο επενδυτής και η … «Αθάνατη» Ελλάδα!
- Τελευταία Νέα Matrix24
- Ο επενδυτής και η … «Αθάνατη» Ελλάδα!
- ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΤΟ «ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ» ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΑ…
- Πεδουλάκης: «Καταρρίφθηκαν τα περί διαιτησίας»
- Η χειμωνιάτικη ζέστη άναψε φωτιές στην Καστοριά!
- Ποδηλατικό καρναβάλι στη Θεσσαλονίκη
- Αιματοχυσία στην Ουκρανία- Στους 75 οι νεκροί
- Αρνητική για τον τουρισμό της Πελοποννήσου η αύξηση των διοδίων
- Εκατοντάδες οι νεκροί στο Ιράκ από την αρχή του 2014
- Νικητής στο θρίλερ ο Παναθηναϊκός!
- Αυξάνονται τα θύματα της γρίπης στην Ελλάδα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ευάγγελος Δανιάς Υποψήφιος Πρόεδρος ΕΑΑΣ: ''ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ''
- Eις υγείαν των κορόιδων
- Δεμένοι από Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον
- Μαράθηκε η «Ελιά» πριν καν... φυτευτεί
- Νέο πλιάτσικο στις τσέπες μισθωτών
- Εγκύκλιος για τα ακίνητα
- Μεθυσμένοι... βίος και πολιτεία
- Διπλός Μπουλγκάκοφ
- Τελειώνουν οι συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης
- Η «Ελιά» κόλλησε στην μαρκίζα…