Ο ΕΟΠΥΥ ξανάρχεται

Η υπαγωγή γιατρών, μηχανικών, τραπεζοϋπαλλήλων αλλά και δημοσιογράφων (εκτός ΕΔΟΕΑΠ) στον ΕΟΠΥΥ αναμένεται να απασχολήσει πολύ σύντομα τη Βουλή, καθώς η κυβέρνηση δηλώνει ότι οι σχετικές διατάξεις θα περιληφθούν στο πολυνομοσχέδιο Στουρνάρα με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.

Μαζί με τις διατάξεις συγχώνευσης των κλάδων υγείας «ευγενών ταμείων»

στον ΕΟΠΥΥ, αναμένεται να επανέλθουν και σειρά διατάξεων που, επίσης, καταψηφίστηκαν και περιλαμβάνονταν στην τροπολογία – μαμούθ του υπουργείου Οικονομικών. Αυτές, μεταξύ άλλων, είναι η ρύθμιση οφειλών και δανείων των ΟΤΑ, η κατάργηση ενός φόρου ύψους 4,95 τοις χιλίοις ανά λίτρο καυσίμου υπέρ του επικουρικού Ταμείου των πρατηριούχων, η άρση της ελάχιστης τιμής για την ενεργειακή επιθεώρηση κτηρίων και η ελεύθερη διακύμανση των τιμών, η αύξηση της κατώτατης εισφοράς για τον κλάδο υγείας του ΟΓΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο θα αποτελείται από ένα και μόνον άρθρο θα αριθμεί σχεδόν 500 σελίδες (!) καθώς με την ψήφισή του θα επιδιωχθεί να κλείσει σχεδόν το 80% των εκκρεμών διαρθρωτικών μέτρων του μνημονίου. Η κατάθεσή του αναμένεται την προσεχή Δευτέρα και η, κρίσιμη όπως όλα δείχνουν, ψηφοφορία την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα