Ο διαχρονικός Φον Δημητράκης

Η σπαρταριστή κωμωδία χαρακτήρων, που γράφτηκε κατά τη διάρκεια της Κατοχής και ανέβηκε το 1946, στην περίοδο του Εμφυλίου, βάζει στο μικροσκόπιο το πάθος για εξουσία, μέσα από την ιστορία ενός φιλόδοξου πολιτικού, ο οποίος είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα, ακόμα και να προδώσει την πατρίδα του, προκειμένου να καθίσει στην υπουργική καρέκλα.

Ως «προϊόν» μιας ανώμαλης και δραματικής περιόδου, αλλά και κάθε εποχής σε κάθε γωνιά του κόσμου, ο ήρωας είναι ένας επικίνδυνος κακομοίρης με μίζερη συνείδηση, ένας εν δυνάμει Κάιν για ένα πινάκιο εξουσίας. Με το τραγικό στοιχείο να οξύνει τα

πνεύματα, το έργο θίγει το θέμα της εξάρτησης των ανθρώπων από την εξουσία, την επικινδυνότητα της αρρωστημένης φιλοδοξίας και το δίλημμα: αν οι επιλογές των ανθρώπων πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τη συνείδηση ή με το συμφέρον.

Συντελεστές παράστασης:

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης, σκηνικά – κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς, φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος, μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος, καλλιτεχνική σύμβουλος: Σεμίνα Διγενή, παραγωγή: θεατρικές επιχειρήσεις Κάρολος Παυλάκης. Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μαρία Κατσανδρή, Φαίη Ξυλά, Γιάννα Παπαγεωργίου, Γιώργος Ψάλτου, Μανώλης Χουρδάκης, Χριστίνα Σπατιώτη, Χρύσα Κλούβα, Θανάσης Ισιδώρου.

INFO: Θέατρο Μουσούρη: πλ. Καρύτση 7 – Αθήνα, τηλ.: 210 3310953. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη: 19.00, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή: 21.00, Σάββατο: 18.00 (λαϊκή απογευματινή) και 21.00. Τιμές εισιτηρίων: Σάββατο βραδινή και περίοδος εορτών: γενική είσοδος: 22 ευρώ, υπόλοιπες ημέρες: γενική είσοδος: 20 ευρώ, Σάββατο λαϊκή απογευματινή: 17 ευρώ, νεανικό (μέχρι 28 ετών) – συνταξιούχοι (άνω των 60 ετών): 14 ευρώ, άνεργοι: 10 ευρώ, ενιαίο οικονομικό εισιτήριο για αυτήν και ακόμα δύο παραστάσεις («Sorry… Ι’m Greek» – θέατρο Βρετάνια και «Ο πουπουλένιος» – θέατρο Αθηνών): 42 ευρώ. Προπώληση: http://buy.tickethour.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα