Ο Μπαρόζο εντυπωσιάζεται, η ΕΚΤ ανησυχεί

Στην αρχή της ομιλίας του, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σχετικά με την παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση, ο Μ. Μπαρόζο, υποστήριξε ότι, μετά τις πραγματικά εντυπωσιακές -όπως τις χαρακτήρισε- αλλαγές που συντελέσθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα, η χώρα πλησιάζει ήδη σε πρωτογενές πλεόνασμα.

Λίγα λεπτά πριν, αναφερόμενος στην εικόνα που παρουσίαζε η ελληνική οικονομία, μετά την έναρξη της κρίσης, υπενθύμισε ότι, εκείνη την εποχή, όλοι οι επιφανείς οικονομολόγοι ήταν περίπου βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα αποχωρούσε ή θα εξαναγκαζόταν σε αποχώρηση από την ευρωζώνη και ότι αυτό θα είχε επιπτώσεις ντόμινο και στις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, κατέληξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Και τρίτο και τέταρτο…

Η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοοικονομική στήριξη και για χρονικό διάστημα που ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερο από αυτό που αναμένεται εκτίμησε ο Βέλγος κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λικ Κοέν μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό La Premiere. Όπως είπε: «Είναι σαφές ότι δεν βρισκόμαστε στο τέλος του ελληνικού προβλήματος. Θα χρειαστεί να καταβάλουμε και άλλες προσπάθειες σίγουρα μία ίσως και δύο φορές ακόμη. Θα χρειαστεί να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Keywords
Τυχαία Θέματα