Ο ΑΣΑΝΤ ΕΛΕΓΧΕΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 30% ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ

Μόλις το 30% του συριακού εδάφους ελέγχει ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Ριάντ Χιτζάμπ, ο οποίος αυτομόλησε πριν από μία εβδομάδα.

«Το συριακό καθεστώς δεν ελέγχει πλέον περισσότερο από το 30% του εδάφους της Συρίας» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Αμάν.

«Ω, αφοσιωμένοι επαναστάτες, η επανάστασή σας έχει γίνει ένα πρότυπο προσπάθειας και θυσίας στο βωμό της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας. Σας βεβαιώνω από την εμπειρία μου και την θέση που κατείχα προηγουμένως, ότι το καθεστώς καταρρέει, πνευματικά και οικονομικά»

τόνισε ο Χιτζάμπ και κάλεσε τους αντάρτες να συνεχίσουν τον αγώνα τους: «καθώς ο συριακός λαός έχει μεγάλες ελπίδες και εναποθέτει την πίστη του σε εσάς».

Παράλληλα, ζήτησε από αξιωματούχους να αυτομολήσουν και να ενταχθούν στην αντιπολίτευση, και από «τις συριακές δυνάμεις να μην στρέφουν τα όπλα τους κατά του συριακού λαού».

Μάλιστα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την κυβέρνηση του Άσαντ «εχθρό του Θεού», ενώ διευκρίνισε ότι συντάχθηκε με αυτούς που έχουν εξεγερθεί με τη θέλησή του. «Αποφάσισα να φύγω στις 5 Αυγούστου αφού έχασα κάθε ελπίδα ότι αυτό το διεφθαρμένο και βάναυσο καθεστώς θα αλλάξει. Το ταξίδι προς την Ιορδανία διήρκεσε τρεις ημέρες» είπε και ευχαρίστησε τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και την Τουρκία για την υποστήριξή τους..

Συνελήφθησαν 5 διαδηλωτές στη Σουηδία

Την ίδια ώρα η σουηδική αστυνομία συνέλαβε σήμερα περίπου δώδεκα διαδηλωτές που εισήλθαν παράνομα στην συριακή πρεσβεία που βρίσκεται στα προάστια της Στοκχόλμης.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς. Σε αυτούς περιλαμβάνονταν επικριτές της συριακής κυβέρνησης, αλλά και ορισμένοι υποστηρικτές της.

Keywords
Τυχαία Θέματα