Ο «ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ» ΞΕΚΙΝΑ… ΑΠΟ ΤΗ ΔΩΔΩΝΗ

Τα Ιωάννινα θα είναι ο πρώτος σταθμός της πανελλαδικής περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο του «Ανένδοτου» αγώνα που ξεκινά κατά της κυβέρνησης. Αιχμή του δόρατος η ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σηκώσει τους τόνους από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η Αγροτική Τράπεζα

πούλησε τις μετοχές της στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη». Μάλιστα, οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ, προεξάρχοντος του βουλευτή Ιωαννίνων, Κώστα Μπάρκα, είχαν επιτεθεί με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για την απώλεια του δημόσιου ελέγχου επί της «Δωδώνης».

Έτσι, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ξεκινήσει από τα Ιωάννινα την περιοδεία του στην Ελλάδα, αλλά και τον «Ανένδοτο» αγώνα κατά της κυβέρνησης, τον οποίο σχεδιάζει.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της «Δωδώνης», όπου θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους, αλλά και τους ηπειρώτες γαλακτοπαραγωγούς. Παράλληλα, το απόγευμα, θα μιλήσει σε ανοιχτή «συνέλευση» στην περιοχή, στο πλαίσιο της «κινητοποίησης» της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης του Δεκεμβρίου και της μετατροπής του σχήματος σε ενιαίο κόμμα.

Πανελλαδική περιοδεία

Όπως προαναφέρθηκε, τα Ιωάννινα θα είναι ο πρώτος σταθμός μιας πανελλαδικής περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχεδιάζει να «οργώσει» τη χώρα, στο πλαίσιο της όξυνσης του αντιπολιτευτικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη εδώ και μία εβδομάδα, ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για «ετοιμόρροπη κυβέρνηση», ενώ έχει διαμηνύσει ότι «η μητέρα των μαχών είναι να μην περάσουν τα μέτρα».

Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, εκτιμούν ότι, με τα προβλήματα συνοχής της κυβέρνησης να πολλαπλασιάζονται καθημερινά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε λόγο να κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς και να κρατά «ζεστή» την εκλογική του βάση. Συν τοις άλλοις, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει εκμυστηρευθεί σε συνομιλητές του το στόχο του να βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ «σε διαρκή επικοινωνία τουλάχιστον με το 27% που τον ψήφισε στις τελευταίες εκλογές», προκειμένου να παγιώσει το ρόλο του ενός από τους δύο μεγάλους πόλους του πολιτικού σκηνικού, να διασκεδάσει κάθε εντύπωση περί «διάττοντος αστέρος» και να θέσει τα θεμέλια για πορεία προς την εξουσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα