Ο ΑΚΗΣ ΕΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ

Λίγες ώρες μετά την απόφαση των δικαστών να κρατήσουν κλειστή την πόρτα της φυλακής για τη Βίκυ Σταμάτη, ο σύζυγός της, πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος επέλεξε να μιλήσει…

Όπως ακριβώς είχε κάνει και αμέσως μετά την απόφαση των δικαστών να στείλουν στη φυλακή τη μητέρα του ανήλικου παιδιού του θέλησε να παρέμβει μέσα από τη φυλακή υπερασπιζόμενος για μία ακόμα φορά την αθωότητα

της Βίκυ Σταμάτη.

Ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας βλέποντας ότι οι δικαστές επιφύλαξαν στη σύζυγό την την ίδια ποινική μεταχείριση που είχαν επιφυλάξει και στον ίδιο προχώρησε στην έκδοση μίας σκληρής γραπτής δήλωσης βάλλοντας ουσιαστικά κατά των δικαστών που της στερούν το δικαίωμα να αφεθεί ελεύθερη, έστω με περιοριστικούς όρους για το καλό του παιδιού τους.

Οι δικαστές αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από το ατομικό συμφέρον της προφυλακισμένης μητέρας Βίκυς Σταμάτη έβαλαν το δημόσιο συμφέρον λαμβάνοντας υπόψη τη βαρύτητα της αξιόποινης πράξης που της αποδίδεται σχετικά με τη συμμετοχή της σε ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος.

«Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης που με την απόφαση τους απέρριψαν το αίτημα της συζύγου μου για αντικατάσταση της προφυλάκισής της με περιοριστικούς όρους διέπραξαν βαρύ ατόπημα. Η απόφασή τους είναι άδικη και απάνθρωπη, προσβάλει το δίκαιο και τους στοιχειώδεις όρους ανθρωπισμού, γιατί η προφυλάκιση της συζύγου μου το Πάσχα δεν στηρίχθηκε σε κανένα στοιχείο ή ένδειξη ενοχής. Η συνέχιση, επομένως, της προφυλάκισης ενός αθώου είναι κατάφωρα παράνομη και αυθαίρετη. Η απόφαση αυτή της Δικαιοσύνης, είναι απόφαση εκδίκησης και αφανισμού. Ποιος λόγος επιβάλει στη Δικαιοσύνη να αγνοήσει τις ιατρικές βεβαιώσεις ειδικών γιατρών για την υγεία τόσο της συζύγου μου, αλλά και του παιδιού μου, σχετικά με την αναγκαστική, για εβδομάδες, εγκατάλειψή του;» , αναφέρει επί λέξει στην γραπτή ανακοίνωσή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός όταν επί μέρες ολόκληρες έβλεπε κομμάτια από το αρχείο του να δημοσιοποιούνται περιορίστηκε σε μία γραπτή δήλωση ζητώντας από όλους να σεβαστούν το τεκμήριο της αθωότητας και τον θεμελιώδη όρο της δίκαιης δίκης. Τώρα όμως, μπροστά στο γεγονός της παράτασης του εγκλεισμού της Βίκυ Σταμάτη αποφάσισε να προβεί σε μία πιο ουσιαστική δήλωση, μη διστάζοντας να τα βάλει με τους λειτουργούς της Θέμιδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα