Νόμιμη η μαριχουάνα στην Ουρουγουάη

11:58 1/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Η Ουρουγουάη πέρασε από τη βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο όχι μόνο νομιμοποιεί την χρήση μαριχουάνας αλλά και δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να την εμπορεύεται!

Οι οπαδοί της μαριχουάνας βρήκαν από χθες τους τον μεγαλύτερο σύμμαχό τους στο πρόσωπο της Ουρουγουάης. Το κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την χρήση της κάνναβης και δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να ελέγχει την παραγωγή και την πώλησή της. Στόχος του νομοσχεδίου είναι η «ελαχιστοποίηση των κινδύνων και των ζημιών από την

χρήση κάνναβης» .Στην ψηφοφορία που διενεργήθηκε υπερψηφίστηκε από 50 σε σύνολο 96 βουλευτών και το αποτέλεσμά του έγινε δεκτό από χειροκροτήματα ένθερμων υποστηρικτών της μαριχουάνας, που παρευρίσκονταν στη βουλή. Αναμένεται να επικυρωθεί τυπικά από τη γερουσία, κάτι που θεωρείται βέβαιο.

Μετά την τυπική επικύρωση, θα δημιουργηθεί ένα ινστιτούτο, που θα επιφορτιστεί με την παραγωγή και διανομή της κάνναβης αλλά θα επιβλέπει και την εφαρμογή του νόμου. Κάθε χρήστης, που επιθυμεί να προμηθεύεται μαριχουάνα, θα εγγράφεται σε ένα μητρώο και θα έχει δικαίωμα να αγοράζει 40 γραμμάρια το μήνα από φαρμακεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα