Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις στη Γάζα

18:30 4/8/2014 - Πηγή: Matrix24

«Η επιχείρηση στη Γάζα συνεχίζεται δεν θα τερματιστεί παρά μόνο όταν έχει επανέλθει η ηρεμία και η ασφάλεια για τους πολίτες του Ισραήλ για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, έπειτα από συνάντηση που είχε με την στρατιωτική ηγεσία της χώρας και τον υπουργό Άμυνας.

Παρέμβαση της Ρωσίας

Εν τω μεταξύ η Ρωσία ζήτησε να τεθεί σε ισχύ στη Λωρίδα της Γάζας

μια «ανθρωπιστική εκεχειρία ως το πρώτο βήμα προς μια διαρκή κατάπαυση του πυρός» ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και στη Χαμάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ υπογράμμισε την «αναγκαιότητα να υπάρξει μια συμφωνία (ανάμεσα στους αντιμαχόμενους) για να αποφευχθεί η επανάληψη των (στρατιωτικών) επιχειρήσεων, των οποίων τα περισσότερα θύματα είναι οι αθώοι πολίτες» σε μια συνομιλία του με τον ομόλογό του του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν.

Ο ισραηλινός στρατός τήρησε από το πρωί μια μονομερή, εύθραυστη εκεχειρία, την οποία απέρριψε η Χαμάς, ενώ το Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα νέο κύμα διεθνούς αγανάκτησης εξαιτίας του θανάτου τουλάχιστον δέκα Παλαιστινίων σε ένα σχολείο του ΟΗΕ στη Ράφα την Κυριακή.

Νεκρός Βρετανός στη Γάζα

Την ίδια στιγμή συναγερμός σήμανε στο Λονδίνο από την πληροφορία ότι, ένας Βρετανός πολίτης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας.

«Έχουμε ενημερωθεί για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για τον θάνατο ενός Βρετανού στη Ράφα και τις εξετάζουμε», δήλωσε μια εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις, που προσπαθεί να διερευνήσει την ορθότητα της είδησης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News μετέδωσε, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές, ότι ένας Βρετανός εργαζόμενος σε οργάνωση αρωγής σκοτώθηκε χθες Κυριακή στη Ράφα, μια πόλη στη νότια Λωρίδα της Γάζας από έναν ισραηλινό βομβαρδισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα