Νέος γύρος ταλαιπωρίας για το χαράτσι

Όλοι όσοι επιθυμούν να αποσυνδέσουν το ειδικό τέλος από τον λογαριασμό της ΔΕΗ θα πρέπει να επαναλάβουν και φέτος τη διαδικασία εξαίρεσης, που ακολούθησαν πέρυσι, καθώς το χαράτσι για το 2013 θεωρείται νέος φόρος.

Επίσης όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν λάβουν, εγκαίρως, μέσ του ταχυδρομείου τα εκκαθαριστικά σημειώματα του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2012 θα πρέπει να τα τυπώσουν οι ίδιοι από το taxisnet και να μεταβούν στις τράπεζες

και τις εφορίες για να πληρώσουν την πρώτη από τις 7 μηνιαίες δόσεις έως τις 30 Αυγούστου. Ειδικότερα:

Ειδικό τέλος Ακινήτων: Όσοι καλύπτουν τις προϋποθέσεις για απαλλαγή η για μειωμένο φόρο, θα πρέπει να πληρώσουν κανονικά την πρώτη δόση και να τρέχουν παράλληλα για να συγκεντρώσουν πλήθος δικαιολογητικών με στόχο να τα καταθέσουν τον επόμενο μήνα!
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν την φορολογική δήλωση του 2013 ή το εκκαθαριστικό σημείωμα ώστε να αποδείξουν ότι το ετήσιο εισόδημα τους, το 2012, δεν ξεπέρασε τα 6.000 ευρώ (άγαμος) ή τα 8.000 (έγγαμος), ή και παραπάνω εάν υπάρχουν προστατευόμενα τέκνα. Θα πρέπει να πληρώσουν και 10 ευρώ στην εφορία για να υποβάλουν την αίτηση η οποία μπορεί και να μην γίνει δεκτή. Το «χαρατσόσημο» καταβάλλεται για να διακοπεί το χαράτσι από την ΔΕΗ και να περάσει στην εφορία.

Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2012: Από την ηλεκτρονική σελίδα του ΚΕΠΥΟ θα πρέπει να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό για τον ΦΑΠ του 2012 όσοι φορολογούμενοι δεν το λάβουν τις επόμενες μ ημέρες μέσω ταχυδρομείου. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, η αποστολή όλων των περίπου 500.000 εκκαθαριστικών για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας έχει ολοκληρωθεί και τα σχετικά ποσά θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του μήνα καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν και την ανάλογη προσαύξηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα