Νέοι σκόπελοι στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς

Το «καλό κλίμα» δεν ήταν και τόσο καλό, αφού οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ «αναγκάστηκαν» να απορρίψουν σειρά αιτιάσεων των «58», που προέκυψαν από το πουθενά. Με τους ίδιους να διαβεβαιώνουν ότι ουδέποτε έθεσαν θέμα επικεφαλής της «Ελιάς», η Χαριλάου Τρικούπη διαβεβαιώνει ότι αυτό εννοούσαν όταν ζητούσαν να υπάρχει …εκπρόσωπος του σχήματος. Για αυτό και δεν δέχθηκαν, αφού τέτοιες αιτιάσεις ερμηνεύονται ως προσπάθεια διάλυσης του ΠΑΣΟΚ και διάχυσής του στο νέο σχήμα.

Ούτε εκπρόσωπο Τύπου δέχθηκαν από την στιγμή που θα υπάρχει ομάδα Τύπου που θα ενημερώνει τους δημοσιογράφους.

Στην ίδια ανακοίνωση, μιλούν για θέματα που έμειναν εκκρεμή και για τα οποία θα συζητήσουν την ερχόμενη Τρίτη, σε νέα συνάντησή τους με στόχο την κοινή συμμετοχή στη συνδιάσκεψη που θα γίνει στις 8-9 Μαρτίου. Οι «εκκρεμότητες» όμως δεν είναι τόσο απλές. Αφενός μεν δεν έχει ακόμα υπάρξει συμφωνία στο όνομα του σχήματος, το οποίο φαίνεται πως θα ταλανίσει πολύ τους συνεργαζόμενους φορείς, αφετέρου προέκυψαν νέα θέματα με το ευρωψηφοδέλτιο. Μερίδα των «58» επέμεινε αίφνης χθες στο παλιότερο αίτημα για δικαίωμα «βέτο» σε συγκεκριμένα πρόσωπα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, τα οποία πάντως δεν ονομάτισαν, πράγμα που αρνήθηκε κάθετα η Χαριλάου Τρικούπη, με το επιχείρημα ότι όταν εκτίθεται κάποιος σε σταυροδοσία, δεν μπορεί κανείς να του στερήσει το δικαίωμα. Στην πραγματικότητα, οι «58» φοβούνται προβεβλημένα πρόσωπα, όπως η Φώφη Γεννηματά, που εκτιμούν πως εφόσον διεκδικήσουν μία θέση στην Ευρωβουλή θα την πάρουν κιόλας, αφήνοντας τα δικά τους στελέχη απ’ έξω.

Από την πλευρά της ίδιας ομάδας επανήλθε όμως και το θέμα των ονομάτων και των συμβόλων κάθε φορέα και το κατά πόσον θα πρέπει να αναφέρονται όλα στο ψηφοδέλτιο. Ένα θέμα, δηλαδή που είχε «κλείσει» 24 ώρες νωρίτερα, ξανάνοιξε για να …ξανακλείσει με άλλο τρόπο, αφού τώρα κάποιες εκ των μικρότερων κινήσεων φέρονται να συμφωνούν στο να εκπροσωπηθούν στο ψηφοδέλτιο με κοινό όνομα και σύμβολο, φτιάχνοντας δηλαδή μία … «μικρή ελιά» μέσα στην «Ελιά». Το δικό τους όνομα και σύμβολο θα διατηρήσουν στο ψηφοδέλτιο το ΠΑΣΟΚ, οι «58», η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», πιθανώς και η «Δυναμική Ελλάδα», ενώ σύμφωνα με τις νέες συζητήσεις τουλάχιστον υπό κοινό όνομα θα βρεθούν Πρωτοβουλία Β, Μπροστά, Πολιτεία 2012 και Νέοι Μεταρρυθμιστές.

Στο μεταξύ, η Οργανωτική Επιτροπή για την Συνδιάσκεψη, στην οποία μέλλουν να συμμετέχουν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περί τα 1500-2000 άτομα φτιάχνεται, ενώ αμέσως μετά το πέρας της Συνδιάσκεψης θα συσταθεί Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα και Κώδικας Δεοντολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα