Νέο «όχι» Κουτσούμπα σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμμαχίας ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, το απέρριψε κατηγορηματικά και πρόσθεσε: «Αυτή η συμμαχία, εκτός του ότι έχει κοντά ποδάρια και καμία προοπτική, αναμφίβολα έχει πολλές παρενέργειες που τις πληρώνει το εργατικό κίνημα». Παράλληλα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε πως εκτός των πολιτικών διαφορών, υπάρχει άλλος ένας κίνδυνος: να καταλήξει μία συνεργασία κομμάτων σε ρευστοποίησή τους και συγκρότηση ενός κοινού

κόμματος. «Δεν μπορείς να μπαίνεις σε πολιτική συμμαχία και συνεργασία με πολιτικά κόμματα που οδηγούν αυτό το συνασπισμό να μετεξελίσσεται σε ενιαίο κόμμα. Και βεβαίως, εκεί έχεις τη διάλυση του ΚΚΕ που ήταν ο στόχος ο βασικός και δεν είναι κάτι καινούργιο» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «συμμαχία ή συνεργασία ή συμπαράταξη πρέπει να γίνει σε επίπεδο κοινωνικών δυνάμεων. Δεν είναι θέμα κορυφής, να καθίσουν να συζητήσουν αρχηγοί και να βρουν ένα, δύο, τρία πράγματα και να συμφωνήσουν σε κάποιες αρχές προγράμματος».

Ο Γενικός Γραμματέας του Περισσού επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για «αποδέσμευση από την Ε.Ε. και το ευρώ», ενώ χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή «εγκληματική και ναζιστική οργάνωση», προσθέτοντας ότι «λειτουργεί ως τσιράκι του συστήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα