Νέο κόμμα και… αφορισμός του παλιού

Μιλώντας για την Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙΚΣΣΥ), προανήγγειλε (στον Alpha 9.89) τη δημιουργία κόμματος, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν περιθώρια για καινούρια πράγματα». Όσο για το πολιτικό του κεφάλαιο, υποστήριξε ότι είναι ο …αγώνας του τα δύο τελευταία χρόνια για να μη γονατίσει η Ελλάδα, παραδεχόμενος πάντως ότι «καθολική αποδοχή πια δεν έχει κανένας Έλληνας πολιτικός», εξού και μιλούν όλοι πια για μικρούς πολιτικούς χώρους.

Αναφερόμενος

στον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να χρηματοδοτούνται τα κόμματα, ζήτησε αυτό να γίνεται από επιχειρήσεις και πολίτες με διαφάνεια, στη βάση του αμερικανικού συστήματος.

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ

Ενδιαφέρον προκαλεί η επίθεση του πρώην υπουργού Υγείας στο ΠΑΣΟΚ, η οποία μάλιστα θεωρείται ενδεικτική της στάσης του στο εξής, δεδομένου ότι και το ΠΑΣΟΚ τον έχει ουσιαστικά βαφτίσει «μαύρο πρόβατο» και απαξιεί ακόμα και οποιαδήποτε αναφορά σε αυτόν.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι προσανατολίζεται στην αλλαγή του διοικητή του ΕΛΓΑ που σε δύο χρόνια κατάφερε να κάνει τον οργανισμό πλεονασματικό, καθώς –όπως είπε- στο πρόσωπό του δεν βρήκε τον άνθρωπο που θα τους κάνει τα κομματικά τους ρουσφέτια.

Στην πραγματικότητα όμως, στο στόχαστρό του έβαλε το ΠΑΣΟΚ, ρωτώντας «ποιου κόμματος επιλογή είναι η αντικατάσταση αυτού του ανθρώπου», αλλά και γνωρίζοντας ότι υπεύθυνος υπουργός είναι ο Αθανάσιος Τσαυτάρης, επιλογή και προσωπικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς και ότι για τη θέση προωθείται ο πρώην γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα μυαλά δεν φτιάχνουν και δεν διορθώνονται», είπε με νόημα ο πρώην υπουργός…

Keywords
Τυχαία Θέματα