ΝΕΚΡΟΣ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ y

Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα τον αρμόδιο  για την ασφάλεια της αμερικανικής πρεσβείας στην Σαναά.

Πηγές που δεν κατονομάζονται αναφέρουν ότι ο Κάσεμ Αακλάν, πολίτης Υεμένης, ο οποίος οδηγούσε το προσωπικό του αυτοκίνητο, δολοφονήθηκε από δύο αγνώστους που κινούνταν με μοτοσικλέτα στην οδό Σιτίν, μια από τις σημαντικότερες οδικές αρτηρίες στην πρωτεύουσα Σαναά.

Ο Κάσεμ Αακλάν ήταν ένας από τους αξιωματούχους στους οποίους είχε ανατεθεί η ευθύνη για την ασφάλεια της αμερικανικής πρεσβείας, ενώ πρόσφατα

του είχε επίσης ανατεθεί ο συντονισμός ανάμεσα στους ερευνητές των υπηρεσιών των ΗΠΑ και της Υεμένης μετά την επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας την 13η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με μια διπλωματική πηγή της αμερικάνικης πλευράς.

Τέσσερις Υεμενίτες είχαν σκοτωθεί στην διάρκεια της επίθεσης στην πρεσβεία από διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την ταινία “Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων”, η οποία δυσφημεί το ισλάμ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε εκφράσει την «ανησυχία του για την ασφάλεια» των διπλωματών και της πρεσβείας, ενώ το Πεντάγωνο έστειλε εσπευσμένα μια ομάδα 50 Πεζοναυτών για την φρούρησή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΝΕΚΡΟΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ, ΗΠΑ, ΥΕΜΕΝΗ,nekros, ypefthynos asfaleias, presveias, ipa, yemeni