Νεκροί οι 8 ανθρακωρύχοι στην Ονδούρα

01:11 8/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Τα σωστικά συνεργεία ανέστειλαν οριστικά την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των 8 από τους συνολικά 11 χρυσωρύχους οι οποίοι είχαν παγιδευτεί την περασμένη εβδομάδα έπειτα από κατολίσθηση σε μια παράνομη στοά.

Οι 3 από τους ένδεκα χρυσωρύχους που είχαν παγιδευτεί όταν σημειώθηκε κατολίσθηση με αποτέλεσμα να φράξει η είσοδος του ορυχείου στην περιοχή Σαν Χουάν Αρίμπα την περασμένη Τετάρτη διασώθηκαν την Παρασκευή.

Όμως στελέχη των σωστικών συνεργείων είχαν προειδοποιήσει ότι ελάχιστες ελπίδες υπήρχαν για να σωθούν οι υπόλοιποι οκτώ παρά το ότι συνέχιζαν τις προσπάθειες να τους βρουν.

«Η

επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ανεστάλη οριστικά εξαιτίας του κινδύνου περαιτέρω κατολισθήσεων στο ορυχείο. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να χαθούν περισσότερες ζωές», δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, Ουλίσες Αλβαράδο.

Μέλη σωστικών συνεργείων είπαν ότι αντιλήφθηκαν μια οσμή αποσύνθεσης από το εσωτερικό του ορυχείου κατά τη διάρκεια των ερευνών που διεξήγαγαν την Παρασκευή.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είχε εκδοθεί διαταγή πριν από λίγους μήνες να κλείσει το χρυσωρυχείο, το οποίο βρίσκεται περίπου 110 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Τεγκουσιγκάλπα.

Το δυστύχημα συνέβη σε μία περιοχή της Ονδούρας, η οποία κάποτε αποτελούσε κέντρο εξόρυξης χρυσού για τους Ισπανούς επί αποικιοκρατίας.

Η άνοδος της τιμής του χρυσού τα τελευταία χρόνια είχε ως συνέπεια να ανοίξουν δεκάδες μικρά ορυχεία στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα