ΝΕΚΡΟΙ 53 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝΩΝ

10:20 7/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 20.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, εξαιτίας των μουσώνων που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες τις Φιλιππίνες.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, τουλάχιστον το 50% της ευρύτερης περιοχής της Μανίλα έχει πλημμυρίσει. Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται και τις επόμενες 24 ώρες, ενώ εκτιμάται ότι οι πλημμύρες θα επιδεινωθούν.

Οι βροχές που προκαλούν οι μουσώνες, έχουν ως αποτέλεσμα, βάσει προσωρινού απολογισμού, το θάνατο 53 ανθρώπων, κυρίως από την πρωτεύουσα Μανίλα που έχει πλημμυρίσει. Έχουν παραλύσει οι συγκοινωνίες,

οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολία, ενώ τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, κυρίως στις φτωχές περιοχές της Μανίλα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, από τις πλημμύρες έχουν αποκλειστεί δρόμοι, ενώ σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και το Χρηματιστήριο ήταν σχεδόν έρημα. Ο στρατός κλήθηκε να βοηθήσει στην απομάκρυνση των κατοίκων, αλλά και στη διάσωση όσων αποκλείστηκαν από τα νερά, που φτάνουν σε ορισμένες περιοχές στο ύψος ενός ανθρώπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα