Νέες κατηγορίες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Στο πλαίσιο της μεγάλης δικαστικής έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου, σύμφωνα με πληροφορίες, τους διαβίβασε τρεις νέες υποθέσεις που αφορούν σε επιθέσεις σε καταυλισμούς Ρομά και σπίτι αλλοδαπού στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα από τη μια δικογραφία φέρεται να προέκυψε διασύνδεση – κοινά πρόσωπα- μεταξύ της επίθεσης σε πάγκους μικροπωλητών στο Μεσολόγγι και της επίθεσης περίπου 80 ατόμων σε κατοικίες Ρομά στο Αιτωλικό στις 4.1.2013.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν ταυτοποιηθεί 8 άτομα από το χώρο της Χρυσής Αυγής

και τα οποία είναι ήδη γνωστά αφού φέρονται να συμμετείχαν και έχουν παραπεμφθεί μαζί με το βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση για τα επεισόδια τα οποία είχαν γίνει το Σεπτέμβριο του 2012 στην λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά συμβάν που εξελίχθηκε το Δεκέμβριο του 2012 όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε καταυλισμό Ρομά βουλγαρικής καταγωγής, πέταξαν εύφλεκτο υλικό και εξαφανίστηκαν.

Η τρίτη δικογραφία αφορά επεισόδιο στη Ναύπακτο με άγνωστους κουκουλοφόρους, οι οποίοι αφού έσπασαν το τζάμι σπιτιού Πακιστανού, πέταξαν μέσα φλεγόμενο στουπί.

Και στις τρεις περιπτώσεις έχουν ασκηθεί διώξεις για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και πλημμελήματος, όπως είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας (σε μια περίπτωση), εμπρησμό που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπους, απρόκλητη φθορά, διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σωματικές βλάβες, παραβίαση νομοθεσίας περί όπλων και παραβίαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων, κ.λπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα