Προς νέα τριήμερη εκεχειρία στη Γάζα

Ο αξιωματούχος έκανε λόγο περί «ταυτόχρονης συναίνεσης» των δύο πλευρών και πρόσθεσε ότι η Αίγυπτος θα ανακοινώσει επίσημα την ώρα που η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο επίσης έναν Παλαιστίνιο αξιωματούχο μεταδίδει ότι συμφωνήθηκε μια τριήμερη εκεχειρία που θα μπορούσε να αρχίσει από τις 00:00 την Δευτέρα (ώρα Ελλάδας), πληροφορία όμως η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί από ισραηλινή πηγή.

Το υπουργείο

Εξωτερικών της Αιγύπτου εξέδωσε πράγματι μια ανακοίνωση με την οποία καλεί τις δύο πλευρές να δεχθούν την κήρυξη μιας νέας εκεχειρίας από τις 00:00 την Δευτέρα.

Το Ισραήλ εξετάζει ακόμη την πρόταση που έκανε το Κάιρο να κηρυχθεί εκεχειρία διάρκειας 72 ωρών στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος.

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι «διεξάγουν συζήτηση» σχετικά με την πρόταση την οποία υπέβαλε η Αίγυπτος, είπε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο, ερωτηθείσα εάν όντως το Ισραήλ συμφώνησε στην κατάπαυση του πυρός με τους Παλαιστίνιους στις έμμεσες διαπραγματεύσεις, όπως δήλωσε νωρίτερα ένας Παλαιστίνιος διπλωμάτης στο Κάιρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα