Νέα συμπλοκή με τους Αλβανούς δραπέτες στην Άρτα

09:14 5/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Όλα δείχνουν ότι οι επικίνδυνοι δραπέτες προσπαθούν να βρουν διέξοδο προς την Αλβανία, έτσι οι έρευνες μετατοπίζονται από την Ευρυτανία και την Αιτωλοακαρνανία προς την Ήπειρο.

Συγκεκριμένα, οι άγνωστοι, που γάζωσαν το περιπολικό, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσουν κάποιο αστυνομικό, επέβαιναν σε αγροτικό αυτοκίνητο NAVARA.

Στη συνέχεια, έκλεψαν αυτοκίνητο από τη Φιλιππιάδα και κατευθύνθηκαν προς τα χωριά Λάκκα Σουλίου, όπου η περιοχή είναι δύσβατη. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν μετακινηθεί οι δυνάμεις από την Αιτωλοακαρνανία, ενώ έχουν ενισχυθεί και με δυνάμεις από τα Γιάννενα.

Στην

‘Ηπειρο βρίσκεται και ο αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Τσακνάκης. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ θεωρούν ότι, αν πρόκειται για τους δραπέτες, αυτοί θα επιχειρήσουν να διαφύγουν προς την Αλβανία, γι αυτό έχουν τεθεί σε συναγερμό και οι δυνάμεις της Θεσπρωτίας.

Σημειώνεται ότι ο επαρχιακός δρόμος που ξεκινάει από την περιοχή της Φιλιππιάδας και περνάει από τα χωριά Λάκκας Σουλίου, ακολουθεί διαδρομή σε δύσβατη περιοχή, αλλά οδηγεί στην Παραμυθιά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι κακοποιοί εγκατέλειψαν και το δεύτερο όχημα και κινούται πεζοί στο βουνό.

Όπως διαπιστώθηκε, το αγροτικό αυτοκίνητο Navara, με το οποίο κινήθηκαν αρχικά και γάζωσαν το περιπολικό στην ‘Αρτα, εκλάπη από το Αγρίνιο, ενώ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας.

Η διαδρομή των κακοποιών, φωτογραφίζει του Αλβανούς δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων, καθώς όπως όλα δείχνουν επιχειρούν να φτάσουν στα ελληνο-αλβανικά σύνορα και να διαφύγουν στη χώρα τους.

Βρήκαν τα δύο αυτοκίνητα που είχαν κλέψει

Οι Αστυνομικοί, βρήκαν χθες (04-07-2013) σε ορεινή τοποθεσία, στην περιοχή Περιθιώτισα Φωκίδας, τα δύο κλεμμένα αυτοκίνητα, που αναζητούσαν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, βρέθηκε το υπηρεσιακό συμβατικό αυτοκίνητο, μάρκας FORD FOCUS , χρώματος μπλε, του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, που είχε κλαπεί τα ξημερώματα της 17-06-2013 από τους δραπέτες, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 37χρονου Υπαρχιφύλακα στην περιοχή Δίστομο Βοιωτίας.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε τουμπαρισμένο σε χαράδρα και μάλιστα, οι δραπέτες είχαν φροντίσει να το… καμουφλάρουν με κλαδιά και φύλλα δέντρων. Το δεύτερο αυτοκίνητο που βρέθηκε, είναι το λευκό φορτηγάκι που είχε κλαπεί τα ξημερώματα της 20-06-2013, από σπίτι στην περιοχή της Φιλοθέης Φωκίδας. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν κρυμμένο στο δάσος, κοντά στη χαράδρα που βρέθηκε και το πρώτο αυτοκίνητο και ήταν και αυτό, καμουφλαρισμένο με βλάστηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα