Νέα κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τον Σκουρλέτη

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η αυριανή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, την οποία έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να εξελιχθεί σε σφοδρή κόντρα μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά τις επιθέσεις της ΝΔ κατά το περασμένο Σαββατοκύριακο για τη συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη, η Συγγρού συντήρησε και σήμερα το μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, επιτιθέμενη στην αξιωματική αντιπολίτευση

για τη συνέντευξη του Πάνου Σκουρλέτη αυτή τη φορά.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην αποκατάσταση μισθών-συντάξεων, είχε τονίσει:

«Πρώτα απ’ όλα υπάρχει δέσμευση σε σχέση με την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και από εκεί και πέρα, μια σταδιακή προσπάθεια αποκατάστασης των απωλειών όσον αφορά τους υπόλοιπους μισθωτούς και συνταξιούχους. Αυτό είναι απόλυτα σαφές. Η προσπάθεια που γίνεται από τη Ν.Δ. είναι εξόφθαλμα προσπάθεια διαστρέβλωσης των πραγμάτων. Το βρίσκω και ανόητο από ένα σημείο και έπειτα. Τα χαλκεία της Συγγρού μας έχουν κουράσει», ενώ είχε προσθέσει: «Εμείς ούτε διαθέτουμε το μαγικό ραβδί για να βελτιώσουμε και να αλλάξουμε την κατάσταση από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά κυρίως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι, κάθε μέρα που εφαρμόζεται αυτή η πολιτική τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο χειρότερα. Είναι ανυπολόγιστη αυτή η καταστροφή. Άρα και πιο δύσκολη η αποκατάσταση των αποτελεσμάτων αυτής της πολιτικής»,.

Επίθεση ΝΔ

Κατόπιν αυτών, η ΝΔ, με ανακοίνωση του γραφείου τύπου, κατηγόρησε τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αδειάζει» τον Αλέξη Τσίπρα. «Ο κ. Σκουρλέτης σπεύδει να “αδειάσει” τον αρχηγό του, ακυρώνοντας τη δέσμευση του κ. Τσίπρα για άμεση αποκατάσταση μισθών και συντάξεων και κατάργηση του λεγόμενου χαρατσιού», έλεγε η ανακοίνωση της Συγγρού, η οποία αναλυτικά έχει ως εξής:

«Μετά τον κ. Δραγασάκη και ο κ. Σκουρλέτης σπεύδει να “αδειάσει” τον αρχηγό του, ακυρώνοντας τη δέσμευση του κ. Τσίπρα για άμεση αποκατάσταση μισθών και συντάξεων και κατάργηση του λεγόμενου χαρατσιού.

Ποιος, τελικά, λέει αλήθεια και ποιος ψέματα;

Ο κ. Τσίπρας, που στις 15/11/2012 στη ΛΑΡΚΟ, δήλωνε: “Μισθοί και συντάξεις θα αποκατασταθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως με ένα άρθρο”;

Ο κ. Παπαδημούλης, που στις 6/6/2012, στο in.gr δήλωνε: “Θα καταργήσουμε το χαράτσι”;

Ή ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που συντάσσεται με τον κ. Δραγασάκη για να βγάλουν ψεύτη τον αρχηγό τους;

Το ποιος “πριονίζει” την καρέκλα του κ. Τσίπρα δεν απασχολεί κανέναν.

Ο Ελληνικός Λαός, όμως, περιμένει άμεσα ξεκάθαρη απάντηση, για το ποια, τελικά, είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνη του αρχηγού του ή εκείνη του κ. Δραγασάκη και του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ;».

Αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ

Η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν οξύτατη, καθώς κατηγόρησε τη ΝΔ ότι διαρκώς διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτήν την εβδομάδα το μενού των χαλκείων της ΝΔ περιλαμβάνει την υποτιθέμενη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ» υπογράμμισε η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας: «Ξαναζεσταμένο φαΐ που όμως δεν μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε πώς ο κ. Σαμαράς, του πρώτου μνημονίου, μεταμορφώθηκε σε μνημονιακότερο του μνημονίου, πώς η δέσμευσή του για τη μη περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, συνοδεύεται από την απόλυτη προσήλωση στο τρίτο μνημόνιο, που την προβλέπει».

«Τα μασκαριλίκια της ΝΔ και του αρχηγού της, ανεξαρτήτως του τριωδίου, είναι διαρκή. Για τα υπόλοιπα σας παραπέμπουμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ» κατέληξε η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, Σκουρλέτη,nd-syriza, skourleti