Νέα (εργατικά) ήθη στο εργοστάσιο Αφοι Καριπίδη

17:40 9/1/2014 - Πηγή: Matrix24

Η διοίκηση της συγκεκριμένης επιχείρησης, όπως καταγγέλλουν τα συνδικάτα, κατήργησε ακόμη και το εναπομείναν εργατικό δίκαιο της χώρας.

Έβαλε εν μια νυκτί λουκέτο στην εταιρία, διαμήνυσε στους εργαζόμενους ότι οι εγκαταστάσεις μεταβιβάστηκαν σε άλλο ιδιοκτήτη και δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει αποζημιώσεις απλά γιατί δεν μπορεί να το κάνει.

Η ΓΣΕΕ καλεί του υπουργείο Εργασίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν άμεσα.

Συγκεκριμένα, το εργοστάσιο ΑΦΟΙ ΚΑΡΙΠΙΔΗ στην οδό Δημαράκη 20 στον Βοτανικό μεταβιβάστηκε στην

εταιρεία LOW POWER GREINTECH MON IKE.

Όπως καταγγέλλει η ΟΕΧΒΕ, με την επικαλούμενη μεταβίβαση, ζητούν απʼ τους εργαζόμενους να υποβάλλουν νέα αίτηση πρόσληψης στην δήθεν νέα εταιρεία, αποποιούμενοι τόσο την προϋπηρεσία τους όσο και το μεροκάματό τους, όπως είχε διαμορφωθεί μέχρι σήμερα.

Ταυτόχρονα εκβιάζουν, επισημαίνοντας, ότι για όσους δεν υπάρξει θέση εργασίας, δεν μπορούν ούτε να απολυθούν γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για αποζημιώσεις.

Να σημειωθεί ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους και της χημικής βιομηχανίας, είναι εγκλωβισμένοι σε ατελείωτες δικαστικές περιπέτειες, καθώς οι εταιρείες, που εργάζονταν, έχουν οδηγηθεί στο πτωχευτικό δίκαιο. Αναμένοντας δε, τις δικαστικές αποφάσεις, ενώ στην ουσία είναι άνεργοι παρουσιάζονται ως εργαζόμενοι.

Πολλές φορές αναμένουν την απόλυση ως λύτρωση, ώστε να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ και σε διάφορα κοινωνικά τιμολόγια, όπως οι εργαζόμενοι των εταιρειών ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ, ALAPIS, SPRIDER κ.λ.π.

Keywords
Τυχαία Θέματα