ΝΕΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΠΕ

15:55 9/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Την αύξηση του τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ), αναδρομικά από την 1η Αυγούστου κατά 45,9% αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Μεσοσταθμικά, το τέλος αυξάνεται στα 7,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα, μεσοσταθμικά, από 5,57 ευρώ που ήταν ως τώρα, ενώ για τα νοικοκυριά αυξάνεται στα 8,74 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 5,99 ευρώ που ήταν έως τώρα (αύξηση 45,9%). Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η επιβάρυνση για ένα μέσο νοικοκυριό υπολογίζεται σε 1 ευρώ τον μήνα.

Το ΕΤΜΕΑΡ χρηματοδοτεί την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, καλύπτοντας τη διαφορά μεταξύ των τιμών που εισπράττουν

οι παραγωγοί από την αγορά και των εγγυημένων τιμών απορρόφησης της «πράσινης» ενέργειας.  Σύμφωνα με τη ΡΑΕ, η ραγδαίας διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο είχε ως αποτέλεσμα το έλλειμμα του σχετικού λογαριασμού να φτάσει στο τέλος Ιουνίου στα 282 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος του λογαριασμού ΑΠΕ, όπως αναστολή αδειοδότησης νέων μονάδων και μειώσεις τιμών απορρόφησης της «πράσινης» ενέργειας για τις μονάδες που έχουν αδειοδοτηθεί και δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα