Νέα επικεφαλής της PSI η Ρόζα Παβανέλι

Η εκλογή έγινε της Γενικής Γραμματείας έγινε κατά τις εργασίες του 29ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Δημοσίων Υπηρεσιών (, που πραγματοποιήθηκε στο Ντέρμπαν της Ν. Αφρικής, από τις 27 έως τις 30 Νοεμβρίου 2012.

Η νέα επικεφαλής της PSI μετά την εκλογή της δήλωσε ότι «στις προτεραιότητες του νέου προγράμματος δράσης της PSI για την πενταετία περιλαμβάνονται το μπλοκάρισμα των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών, η επίτευξη δίκαιης φορολογίας – μέσω της φορολογίας των συναλλαγών και η διεύρυνση του ρόλου της PSI».

Η κα Παβανέλι έδωσε έμφαση στην ανάγκη ανάπτυξης «ενός μακροπρόθεσμου οράματος που θα νικήσει την απληστία της αγοράς του κεφαλαίου».

Το Συνέδριο ασχολήθηκε με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Κοινωνικά Αγαθά σε όλες τις χώρες του κόσμου εξαιτίας της επίθεσης που δέχονται στο πλαίσιο των πολιτικών λιτότητας, περιορισμού της χρηματοδότησης για τη λειτουργία τους και των ιδιωτικοποιήσεων.

Επίσης στο Συνέδριο τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη για ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες, ώστε να ανακοπεί η καταστροφική αυτή πορεία για τους πολίτες και τους λαούς και να προωθηθεί μία πολιτική αναβάθμισης των Δημοσίων Υπηρεσιών προς όφελός τους.

Από την πλευρά της η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε τη δραματική μεταβολή του κοινωνικού μοντέλου στην Ευρώπη λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης και τις επιπτώσεις που υφίστανται οι εργαζόμενοι και οι λαοί, κυρίως στον Ευρωπαϊκό Νότο και την Ελλάδα, εξαιτίας των ασκούμενων πολιτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα