Νέα Αρχή θέλει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Περιγράφοντας την κατάσταση κατά την οποία η δημόσια Υγεία, όπως και η Παιδεία και σύσσωμος ο Δημόσιος Τομέας βρέθηκαν από νωρίς στο στόχαστρο της τρόικα και αναζητήθηκε έτσι το ‘κατάλληλο πολιτικό προσωπικό’ να φέρει σε πέρας την επιχειρηση της πλήρους κατεδάφισης, όπως λέει, προκειμένου να στηθεί ‘τρελό πάρτι’ των ιδιωτικών συμφερόντων, ο κ.Παναγιωτακόπουλος κάνει λόγο για απολύσεις γιατρών, διαθεσιμότητες προσωπικό και επερχόμενο θάνατο του ΕΟΠΥΥ. «Πίσω από

την εξαφάνιση της Πρωτοβάθμιας Δημόσιας Υγείας βρίσκεται η εξυπηρέτηση των ιδιωτών. Πίσω από την σύνδεση των ιατρικών παροχών με την ασφάλιση (σε συνθήκες κρίσης και ανεργίας), κρύβεται η κατάργηση των έστω λίγων και υποβαθμισμένων παροχών υγείας. Πίσω από την δήθεν αξιολόγηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και το κλείσιμο μονάδων υγείας (υποκαταστήματα του ΙΚΑ), βρίσκεται η μεθόδευση για την οριστική διάλυση των ερειπίων του ΕΣΥ», υποστηρίζει, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι υλοποιεί στο ακέραιο τις εντολές των δανειστών για σμίκρυνση του δημόσιου τομέα υγείας, διάλυση του ΕΟΠΥΥ και εξαφάνιση του μικρού ιδιωτικού ιατρείου με αποτέλεσμα την μετακύλιση του κόστους περίθαλψης στον Έλληνα πολίτη. Την ίδια ώρα, παρατηρεί ότι γιατροί και επαγγελματίες της υγείας παραδίδονται με μισθούς πείνας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία θα είναι οι κύριοι πάροχοι υπηρεσιών υγείας του ελληνικού λαού.

«Το ξήλωμα κάθε κοινωνικής κατάκτησης του λαού μας (ΕΣΥ, εργασιακές σχέσεις κλπ) είναι πλέον πραγματικότητα», σημειώνει με νόημα ο πρώην συγκεντρωσιάρχης του Ανδρέα Παπανδρέου, τονίζοντας την ανάγκη για αντίδραση, αγώνα και σύγκρουση με αυτές τις πολιτικές. «Χρειάζεται μία νέα αρχή», λέει. «Νέα αρχή για αυτό που ονομάζαμε μέχρι σήμερα κοινωνικό κράτος. Νέα αρχή για το καινούργιο σύστημα υγείας προσαρμοσμένο στις σημερινές ποιοτικές αλλά και ποσοτικές ανάγκες, με κέντρο τον άνθρωπο και όχι τις δημοσιονομικές νόρμες των αγορών».

Keywords
Τυχαία Θέματα