Ναζιστικός χαιρετισμός σε εκδήλωση ιστορικής μνήμης(video)

Αυτή τη φορά, χειρονομία που παρέπεμπε σε ναζιστικό χαιρετισμό απηύθυνε κατά την αποχώρησή του από την εκδήλωση μνήμης των 120 Γιαννιτσιωτών που εκτελέσθηκαν από τους ναζί στις 14 Σεπτεμβρίου του 1944, ο συνοδός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου.

Νωρίτερα είχαν προκληθεί επεισόδια μικρής εντάσεως, όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν μέλη αριστερών οργανώσεων απ’ το να εμποδίσουν την κατάθεση στεφάνου του βουλευτή.

Σε έντονο ύφος ήταν η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ,

που στηλίτευσε το Δήμαρχο Πέλλας που «δεν απαγόρευσε την προσέγγιση των φασιστών στο χώρο του μνημείου», αλλά και για την «πολιτική ίσων αποστάσεων» που τήρησε-σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση- ανάμεσα σε όσους «διαδήλωναν ενάντια στον φασισμό- αναδεικνύοντας το πραγματικό νόημα της επετείου- και στους φασίστες».

Νωρίτερα, ύβρεις κατά του δημάρχου Οιχαλίας Φίλιππου Μπάμη εξαπέλυσαν μέλη της Χρυσής Αυγής που τέλεσαν μνημόσυνο για τα θύματα της Πηγάδας στον Μελιγαλά, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν αρκετοί εκ των παρισταμένων-μεταξύ των οποίων και συγγενείς των θυμάτων.

Την έντονη αντίδραση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη προκάλεσε το προκλητικό επεισόδιο στο Μελιγαλά, χαρακτηρίζοντάς το ως «περίπτωση κοινής ποινικής βίας», που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν με τον πιο άθλιο τρόπο «για να προωθήσουν τη δική τους εξουσία».

Ο Πέτρος Τατούλης, τέλος, δήλωσε ξεκάθαρα ότι «ο Μελιγαλάς, η Ιστορία κι οι νεκροί μας ανήκουν στην Πελοπόννησο κι όχι σε κάποιους χρυσαυγίτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα