ΝΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ…

«Δεν υπάρχει νέα κατάσταση πραγμάτων για την Ελλάδα», δήλωσε χθες βράδυ ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που ήθελαν την απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο στήριξης να είναι ήδη ειλημμένη.


Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα υποστήριζαν πως η απόφαση έχει ληφθεί, ανεξαρτήτως του περιεχομένου της έκθεσης της τρόικας και ότι η δόση θα δοθεί όταν τα μέτρα ψηφιστούν από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Οπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, σε δήλωσή του στην

ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel, ο κ. Κότχαους τόνισε ακόμα: «Η τρόικα διαπραγματεύεται και συζητά με την ελληνική κυβέρνηση και στη συνέχεια θα συντάξει την έκθεσή της. Μόνο όταν παρουσιαστεί η έκθεση θα έχουμε μια βάση για να αποφασίσουμε πώς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

Θυμίζουμε πως δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Focus, που επικαλείται πηγές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέφερε χθες πως η Ελλάδα θα κατορθώσει να λάβει το πακέτο βοήθειας ύψους 30 δισ. ευρώ. Επίσης, οι πηγές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέρεται να υποστηρίζουν ότι τελικώς η «τρύπα» στον ελληνικό προϋπολογισμό δεν είναι τόσο μεγάλη όσο φοβούνταν. Εκτιμάται ότι το έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό θα είναι των 18 δισ. ευρώ στην χειρότερη περίπτωση και όχι των 20 δισ. όπως υποστήριζαν διάφορα δημοσιεύματα.

«Οι Έλληνες θα λάβουν έναν κατάλογο με μεταρρυθμίσεις, τις οποίες θα πρέπει να εγκρίνει σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία το κοινοβούλιό τους», αναφέρει άλλο οικονομικό περιοδικό επικαλούμενο πηγές του Eurogroup. Σύμφωνα με το Wirtschaftswoche, τα χρήματα θα εκταμιευθούν μόνον εφόσον οι Έλληνες βουλευτές συμφωνήσουν, μολονότι η έκθεση της Τρόικα δεν θα αξιολογεί ως «απολύτως εκπληρωμένους» τους όρους για τη συνέχιση της χρηματοδότησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα