Ν. Χριστοδουλάκης: Κάναμε ότι ήταν νόμιμο και διαφανές για να μπούμε στο ευρώ

«Εάν η Ελλάδα είχε εξαπατήσει, η Eurostat ή οι αγορές θα το είχαν ανακαλύψει εδώ και καιρό» τονίζει ο πρώην υπουργός, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στα μέτρα που ζητεί η τρόικα, χαρακτηρίζοντάς τα πολιτικά και κοινωνικά μη εφαρμόσιμα.

Στην ερώτηση εάν η Ελλάδα εξαπάτησε ώστε να πληροί τα κριτήρια ένταξης, ο Ν.Χριστοδουλάκης

απαντά: «Φυσικά και η Ελλάδα χρησιμοποίησε την ευελιξία που ήταν διαθέσιμη τότε σε όλες τις χώρες για είσοδο. Δεν υπήρξαν όμως ειδικοί ευνοϊκοί κανόνες για εμάς, ούτε και ζητήσαμε κάτι τέτοιο. Εάν η Ελλάδα είχε εξαπατήσει, η Eurostat ή οι αγορές θα το είχαν ανακαλύψει εδώ και καιρό».

Σε ερώτηση ποια είναι η διαφορά μεταξύ ευελιξίας και εξαπάτησης, ο πρώην υπουργός απαντά λέγοντας: «Ό,τι κάναμε ήταν νόμιμο και διαφανές».

Μάλιστα, επεσήμανε, στις έντονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου, πως γνωρίζει πολλές χώρες που έκαναν πράγματα για να επηρεάσουν τους αριθμούς και να μπουν στο ευρώ. «Ανάμεσά τους και η Γερμανία» είπε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει: «αλλά και η Γαλλία αποφάσισε ότι δεν είναι μέρος του δημοσίου το ασφαλιστικό ταμείο για τον κρατικό φορέα τηλεπικοινωνιών, το Βέλγιο πούλησε χρυσό» και να καταλήξει χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα δεν έκανε τέτοια πράγματα»

Keywords
Τυχαία Θέματα